Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Je li znala: Bivša šefica Porezne Liniću na potpis dala ugovor o Spačvi

Slavko Linić Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.05.2014.
u 13:44

Nada Čavlović Smiljanec 30. listopada 2013. poslala je dopis kojim se ministru financija na potpis dostavlja kupoprodajni ugovor kojim se dug Spačve prebija preuzimanjem zemljišta, navodi Novi list

Je li Nada Čavlović Smiljanec, bivša ravnateljica Porezne uprave, bila upućena u to što je bivši ministar financija Slavko Linić, njen nadređeni, radio s tvrtkom Spačva? Je li moguće da mu je baš ona poslala da potpiše ugovor po kojim se toj drvoprerađivačkoj tvrtki oprašta dug time da se iznos od 28 milijuna kuna prebije preuzimanje Spačvina zemljišta od  35,8 milijuna kuna?

Zbog te je afere Linić prošloga tjedna i smijenjen.

Kako otkriva Novi list, koji navodi da je vidio dokumente predane Uskoku, upravo je Nada Čavlović Smiljanec 30. listopada 2013. poslala dopis kojim se ministru financija "na potpis dostavlja kupoprodajni ugovor kojim se dug Spačve prebija preuzimanjem zemljišta u Trogirskoj ulici procijenjenog na 35,8 milijuna kuna, na koliko ga je u nekoliko navrata od 2010. godine procijenilo troje vještaka."

Ne sjećam se ni tog dopisa, niti tih ugovora, niti da sam bilo što od toga potpisala u rujnu i listopadu, ali morate znati da sam dobivala stotine dokumenta koje su pripremali drugi ljudi iz Porezne uprave – odgovorila je bivša šefica Porezne Novom listu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>USKOK istražuje, Linić tvrdi da je spasio Spačvu

>>USKOK od Linića zatražio dokumentaciju o kupnji zemljišta Spačve!

Komentara 8

Avatar Robert28
Robert28
15:10 13.05.2014.

SDP-ove kriminalne igrice.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:44 13.05.2014.

meni je isto sumljivo Linić je svu razliku od procijene uzeo sebi i nije podijelio sa Nadom

TA
tamanitelj
15:54 13.05.2014.

Liniću ona može i ne mora znati ali ti si ta karika koja mora znati ,znači krivnja je tvoja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije