Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi zbog vremena

Izlila se Mura, u Dubrovniku u 24 sata palo 128 mm kiše

Izlila se Mura
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
02.09.2014.
u 08:35

Danas bi trebalo biti pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima, a na Jadranu i u Slavoniji ponegdje i grmljavinom

Nakon što je jučer kiša izazvala probleme u različitim dijelovima Hrvatske te se vrijeme smirilo, tijekom večeri i noći nastavila je padati, a i za danas se prognozira slično vrijeme.

S problemima zbog kiše jučer su se mučili i u Dubrovniku, gradu u kojem je palo najviše kiše u Dalmaciji. Trosatni pljusak izazvao je pomutnju u gradu, a nevrijeme je opet počelo oko 20 sati, javlja Dubrovački vjesnik. Inače, u Dubrovniku je u samo 24 sata palo 128 mm kiše.

Vrijeme i danas stvara probleme u prometu. HAK je nešto prije 8 sati izvijestio da je zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena D54 Maslenica - Zaton Obrovački, a iz istog razloga samo za osobna vozila otvorene su  A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera te Maslenica- Posedarje u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (D8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Paški most.

''Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između čvorova Zadar 2 i Skradin te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na mostu Rječina. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zbog mnogih odrona zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali (D8), posebno na području Dubrovačko-neretvanske županije, treba voziti opreznije'', izvijestio je HAK koji vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Također javljaju da je zbog izlijevanja rijeke Mure zatvorena Županijska cesta 2245 Sveti Martin na Muri - Granični prijelaz Sveti Martin na Muri. 

Zbog intenzivnih kiša koje su pale na području sliva rijeke Drave u Austriji i Sloveniji, na našem području porastao je i vodostaj rijeke Drave. Zbog toga su noćas u dva sata poslije ponoći uspostavljene redovne mjere obrane od poplava na rijeci Dravi od željezničkog mosta Varaždin do granice sa Slovenijom, zatim za grad Varaždin te za općine Sračinec, Petrijanec i Cesticu. Više ovdje.

Danas bi trebalo biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima, a na Jadranu i u Slavoniji ponegdje i grmljavinom, javlja DHMZ. Mjestimice obilnija kiša očekuje se u sjeverozapadnim krajevima i gorju, a sunčanih razdoblja bit će na Jadranu te u istočnoj Slavoniji, Baranji i Podravini. Puhat će većinom slab vjetar, u sjevernijim krajevima i gorju povremeno umjeren i jak sjeverni, a na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura trebala bi se kretati između 11 i 17, u istočnoj Slavoniji i na sjevernome dijelu Jadrana između 18 i 23, a na južnome će biti od 23 do 27  Celzijevih stupnjeva, javlja DHMZ.

>> Olujni vjetar otežava promet diljem Hrvatske, zatvorene dionice na A1 i A6 

>> Udar munje izazvao veliki požar. Izgorjela im 3 traktora, staje, drvarnica...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije