Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kišno nevrijeme

Olujni vjetar otežava promet diljem Hrvatske, zatvorene dionice na A1 i A6

kiša,poplava
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
01.09.2014.
u 16:45

Kiša je tijekom dana nastavila padati na sjevernom dijelu Jadrana, u Lici, Gorskom kotaru i središnjem dijelu zemlje

Kišno nevrijeme s grmljavinom zahvatilo je veći dio Hrvatske tijekom noći, a kiša je nastavila padati i tijekom dana u sjevernom dijelu Jadrana, u Lici, Gorskom kotaru i središnjem dijelu zemlje. 

Olujna bura otežava promet

Olujna bura zatvorila je dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te dionicu autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica za sva vozila, osim za osobna u oba smjera.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja i Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Promet je pojačan na izlazu s otoka Krka prema kopnu te na autocesti A1 od Karlovca prema Zagrebu, gdje je kolona pred naplatom Lučko duga oko 2 kilometra.

Prometovanje u nekim dijelovima metropole bio je otežano. ZET  je jutros javio da su autobusne linije čije trase prolaze zonom podvožnjaka u Gajnicama prometovale preusmjereno, odnosno skraćeno. Veće količine vode na kolniku prouzročile su poteškoće u prometu na Servisnoj cesti pa su ujutro prije 10 sati pojedine autobusne linije vozile obilaznim pravcima ili bile u prekidu.

I dalje kiša

Iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje izvanredno su priopćili i upozorili građane da će zbog kiša vodotok Drave tijekom današnjeg dana i večeri naglo narasti.

Obilna kiša poplavila je četiri lokacije u Krapinsko-zagorskoj županiji , a bio je poplavljen i podvožnjak na raskrižju Aleje Bologne i Škorpikove ulice u Zagrebu kojim se, javlja HAK, jutros prometovalo samo jednim trakom, otežano i u koloni.

Kako javlja DHMZ, u ostatku dana očekuju nas loše vremenske prilike. Na Jadranu je promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, ponegdje obilnijom te pljuskovima i grmljavinom. Glavnina kiše na zapadu očekuje se u prvom, a na istoku i jugu u drugom dijelu dana.

U Dalmaciji, na područjima uz Jadran te u istočnoj Slavoniji, moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj umjeren je, povremeno i jak, sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, na preostalom dijelu umjereno i jako jugo tijekom dana u okretanju na buru. Najviša temperatura uglavnom između 12 i 17, na većem dijelu Jadrana te u istočnoj Slavoniji od 19 do 25, na jugu i koji stupanj viša.

>>Je li kiša i vama pokvarila jutro? Pošaljite nam fotografije poplava ili štete na javi@vecernji.net

>>Jesen gromoglasno kuca na vrata. Meteoalarm izdao crveno upozorenje

>>Zbog vode bio otežan promet, poplavila podrum jedne kuće

Ključne riječi

Komentara 6

VJ
vjerovnik
10:59 01.09.2014.

ponekad otvorim DHMZ i pogledam satelitske i radijske slike atmosfere i jednom naletim na pet dugačkih paralelnih linija koje se protežu istokom Hrvatske, sjeverne Bosne i u Vojvodinu ... tko je ikada vidio da se oblaci formiraju u tankim dugačkim linijama ??? ... očito je da chemtrails služe za modifikaciju vremena, odnosno za umjetno stvaranje kiše ... da stvar bude još gora, nakon par dana su počele kiše koje su dovele do velike poplave u Slavoniji i okolnim zemljama ... ja bih rekao da je naš Milanče naručio (i platio), zaprašivanje nebi li sprečio bre, suša na region, al ga malo prečero ... polako bre Milanče, nemoj braća da nam podaviš

CO
CONSTANTINOPLE
10:03 01.09.2014.

croasan Zanimljivo bi bilo da nam objasnite imaju li neku poveznicu izuzetno velika aktivnost zrakoplova koji ostavljaju tragove koji se šire, sa nevremenom koje u pravilu bude dva-tri dana nakon aktivnosti zrakoplova . -------------------------------------------------------------------------------------------------------- naravno da ima poveznica ali masonskanska stoka nam neće reći istinu da nas truju sa kemijskim tragovima

CR
Croasan
09:37 01.09.2014.

Zanimljivo bi bilo da nam objasnite imaju li neku poveznicu izuzetno velika aktivnost zrakoplova koji ostavljaju tragove koji se šire, sa nevremenom koje u pravilu bude dva-tri dana nakon aktivnosti zrakoplova .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije