Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČI IZBORI

Čak devet kandidata za predsjednika SDP-a

l
02.10.2016.
u 18:48

Petero kandidata za predsjednika SDP-a istaknulo je i kandidature za Predsjedništvo stranke

Čak deset SDP-ovaca kandidiralo se proteklog tjedna za novog predsjednika stranke, a jedan od njih, Kristijan Mohorović, već je i odustao. Kako nam je rekao, odustao je iz osobnih razloga, o čemu je izvijestio i Središnju izbornu komisiju SDP-a.

Uz već poznate osobe koje su kandidature i ranije najavile – Domagoja Hajdukovića, Davora Bernardića, Ranka Ostojića, Orsata Miljenića, Tonina Piculu, Gordanu Sobol, Karolinu Leaković i Vesnu Škulić – svoju je kandidaturu istaknuo i Duško Polovina Lungo.

On se želio natjecati i na posljednjim unutarstranačkim izborima kad su SDP-ovci birali između Zorana Milanovića i Zlatka Komadine, no tada nije uspio skupiti potrebnih tisuću potpisa potpore članova stranke. To će morati, jednako kao i ostalih osam kandidata, pokušati napraviti ovaj put, i to do 31. listopada.

Središnjoj izbornoj komisiji SDP-a javilo se i 98 kandidata za članove Predsjedništva stranke te 431 kandidat za člana Glavnog odbora. Kako bi te kandidature bile valjane, oni koji žele u Predsjedništvo stranke morat će skupiti 400 potpisa potpore, dok je za Glavni odbor potrebno 50 potpisa.

Za članove Predsjedništva stranke, za svaki slučaj, kandidirali su se i neki od onih koji se natječu i za šefa stranke – Domagoj Hajduković, Duško Polovina, Gordana Sobol, Karolina Leaković i Vesna Škulić, no na tom popisu od 98 imena nalaze se i postojeći članovi Predsjedništva i bivši ministri poput Siniše Hajdaša Dončića, Borisa Lalovca, Gordana Marasa, Miranda Mrsića, Rajka Ostojića, Branka Grčića, Milanke Opačić...

Iako je tek u ožujku ušla u stranku, sindikalistica Spomenka Avberšek istaknula je kandidaturu i za Predsjedništvo i Glavni odbor stranke, a u Predsjedništvo bi i bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji se povukao s liste za Narodnu koaliciju na posljednjim izborima.     

>> Zoran Milanović naći će posao u tvrtki iz Bruxellesa?

Komentara 33

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:44 02.10.2016.

kada 10 pomnožiš sa nula, opet dobiješ nula. Ovo je najgora opcija, u bilo kojeg od ovih deset da upreš prstom, uboa si u g...

KO
kompakt
15:08 02.10.2016.

Moj prijedlog da se sdss i sdp ujedine i ne moraju ići na izbore nek imenuju aklimacijom pupavca za predsednika.Ipartiju nek imenuju u SDSP.

Avatar @proma_trač
@proma_trač
15:08 02.10.2016.

Kandidata skoro ko i članova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije