Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov u Čakovcu

'Žele li s nama, SDP i HDZ će morati rezati stranačku mašineriju'

Božo Petrov
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/3
20.08.2016.
u 12:06

Posljednjih šest šest mjeseci obavljena je analiza lokalnih samouprava koja je, rekao je, jasno pokazala da treba smanjiti njihov broj koji je tako velik jer su ih SDP i HDZ podijelili kao svoju bazu i mašineriju za skupljanje glasova.

-  Naišli smo na jedan vrlo tvrdokoran sustav koji su zajedno gradili HDZ i SDP.  Brojni  ljudi  u  Hrvatskoj  ovisni  su kroz stranačku infrastrukturu upravo  o  tom sustavu i to je taj otpor kroz koji smo mi pokušavali proći. Ne moraju danas svi imati članske iskaznice da bi dobili posao. Na žalost, i SDP i HDZ  su  doslovno  primorali ljude na to ako žele pronaći posao, pogotovo  u  javno  upravi.  Ne  cijene  se kompetencije i sposobnost, nego podobnost. Taj  sustav je tako velik da ga je teško odmah promijeniti, ali mora  se.  Ono što smo napravili prije osam mjeseci je čudo, očekujem barem jednako  čudo - rekao je Božo Petrov u Čakovcu, gdje se družio s građanima. Dodao  je  su takav sustav dvije najveće stranke gradile samo sebe, a,ne za građane. 

-  Oni  su po tom sustavu izvlačili novac iz države i državnih poduzeća za svoju stranku i stranačku klijentelu - istaknuo je.

Posljednjih šest  šest mjeseci obavljena je analiza lokalnih samouprava koja je, rekao je, jasno pokazala da treba smanjiti njihov broj koji je tako velik jer su ih  SDP i HDZ podijelili kao svoju bazu i mašineriju za skupljanje glasova.

-  Ako  ne budu spremni na promjene, licemjerno je od njih govoriti da žele dobro Hrvatskoj. Ako žele ići s nama, morat će biti spremni rezati vlastitu stranačku  mašineriju  koju su si stvarali za sebe – poručio je Petrov koji na  sjeveru Hrvatske očekuje jednak broj glasova kao i na prošlim izborima, a  nada  se i većem uspjehu su ljudi prepoznali što Most radi. Zalaže se za veće  izdvajanja za sport.

- Za mene je olimpijski sport jedan od najboljih reprezantatora  Hrvatske  u  svijetu  i  mislim  da  bi  trebalo  pojačati stimulacije  upravo  tim  ljudima  da  bi što bolje promicati ime Hrvatske. Obavezno će  na  tome trebati raditi. Najvažnije je osigurati im preduvjete za razvoj, od malih nogu, jačanjem sportske infrastrukture diljem Hrvatske. Taj dio već provodi već kroz projekte, a s druge strane treba im dati više novca. Mislim da postoji prostor u proračunu za iduće razdoblje. Neke druge stvari  se  trebaju  smanjiti, od birokracije do izdataka za javnu upravu – rekao je Petrov. 

Komentara 36

Avatar majmunranko
majmunranko
12:19 20.08.2016.

Političke stranke s brojnim članstvom koje obnašaju vlast na više razina je standard parlamentarne demokracije. To je suština parlamentarne demokracije. A parlamentarna demokracija nema alternativu. Možda možemo govoriti o reformi lokalne uprave, ali ne možemo govoriti o supstituciji sustava parlamentarne demokracije i višestranačja sa sustavom vladavine tajnih društava kao što je Most, koji nema nikakve demokratske procedure ni standarde, i u kojem formalno sve odluke donosi tajno neregistrirano nelegitimno nedemokratsko nacionalno vijeće Mosta na čelu sa sumanutim psihijatrom koji je u stanju reći da su Mostovci spremni poginuti jedan za drugoga po principu najbolesnijih totalitarnih sekti, iako zapravo nitko nema pojma o tome tko zaista donosi ikakve odluke.

ZL
Zlatko1947
12:24 20.08.2016.

Pa taj Petrov će uvjetovati strankama i koje će svoje programe podržavati a koje ne. Svaka stranka koja sa njim uđe u bilo kakvu koaliciju osuđena je na propast. Bježite od ovog bolesnika!

DU
Deleted user
12:17 20.08.2016.

Hrvatska je ispred interesa članova Mosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije