Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opskrba izbjeglica

Iz državnih robnih zaliha već utrošeno 22 milijuna kuna

izbjeglički kamp
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
12.11.2015.
u 13:08

Sav potrošeni novac bit će nadoknađen iz fonda Europske unije namijenjenog za ublažavanje izbjegličke krize

- Iz državnih robnih zaliha do sada je za opskrbu i zbrinjavanje izbjeglica utrošeno 22 milijuna kuna - rekao je pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Ivo Miletić. On je obišao zimski tranzitno-prihvatni centar u Slavonskom Brodu kako bi se uvjerio da opskrba teče bez problema. Potvrdio je kako je i u sljedećem razdoblju Hrvatska spremna financirati svu potrebnu opskrbu.

- U tijeku je nabava goriva, tako da u idućih pet mjeseci cijeli sustav može funkcionirati autonomno. Ocjenjujemo da za hranu, higijenske potrepštine, gorivo i sve ostalo čime se centar opskrbljuje iz robnih zaliha mjesečno trebamo sedam do deset milijuna kuna - rekao je Miletić. On je istaknuo kako će sav potrošeni novac biti nadoknađen iz fonda Europske unije namijenjenog za ublažavanje izbjegličke krize. Iako migranti iz Srbije izravno vlakovima u Hrvatsku stižu svaka četiri sata, u zimskom kampu u Slavonskom Brodu nema gužve. 

Danas u podne ondje se nalazilo oko 1.200 migranata. Od početka izbjegličke krize kroz Hrvatsku je prošlo više od 366 tisuća ljudi. Izbjeglice i dalje pristižu, ali najveći dio posljednjega velikog izbjegličkog vala već je prošao.

>> Slovenija ogradu počela postavljati i nasuprot prijelaza Trnovec

>> Slovenci pri dizanju ograde ušli na hrvatski teritorij. MVEP poslao prosvjednu notu slovenskom veleposlanstvu

Komentara 6

DU
Deleted user
14:18 12.11.2015.

Hrvatska više nema nikakvih rezervi osim oni za glupost !

DU
Deleted user
20:56 12.11.2015.

odlično im ide rasipništvo...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
15:38 12.11.2015.

Iz državnih robnih zaliha već utrošeno 22 milijuna kuna ali to nas perave hrvate ne smeta jer mi smo uz Boga i domoljublje za trošenje i darivanje spremni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije