Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena ustava

Josipović na chatu Barometra otkrio najveću bitku svog mandata!

josipović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
19.11.2014.
u 19:08

"Najveću sam bitku imao da uvjerim stranke i Sabor da se promijeni Ustav i da ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal ne mogu zastarjeti", napisao je Josipović.

Na chatu Barometra gostovao je Predsjednik Republike Ivo Josipović s kojim su korisnici razgovarali o tome kako je iskoristio svoj mandat na Pantovčaku i zbog čega misli da bi građani 28. prosinca ponovno trebali glasati za njega.

Na pitanje korisnice siouxica odgovara li mu 28. prosinca kao datum predsjedničkih izbora predsjednik je odgovorio da mu je potpuno svejedno kada će se održati izbori.

"Oporba je slaba i bezidejna"

Na pitanje očekuje li pobjedu u prvom krugu, Josipović je odgovorio: "Volio bih...  moguće." Na dodatno pitanje o tome koliko je moguće da u prvom krugu dobije izbore, predsjednik kaže: "Prilično, ovisi hoće li građani u dobrom broju izaći na izbore." "Najveću sam bitku imao da uvjerim stranke i Sabor da se promijeni Ustav i da ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal ne mogu zastarjeti", napisao je Josipović o izazovima svog prvog mandata te dodao da su se valjda "neki prepoznali kao mogući kandidati za Remetinec".

"Vlada svaki četvrtak raspravlja o gospodarskim pitanjima, a takav prijedlog ne bi ni prihvatila. Bilo bi to paradiranje. Uostalom, predsjednik ne smije raditi posao oporbe. Naša je oporba slaba i bezidejna", napisao je predsjednik Josipović na pitanje zašto premijeru Milanoviću nije predložio sazivanje sjednice Vlade zbog gospodarske katastrofe u Hrvatskoj. Dodao je da se on bori "na produktivan način, ne nepotrebnim svađama i paradama". "Što mogu, Emigrante, kad me ljudi vole :) A ne bi me voljeli da nema rezultata", napisao je Josipović na opasku korisnika Emigranta da njegova podrška nema uporište u stvarnim rezultatima njegova rada.

"Nema načina da nekoga prisilite da s drugima razgovara i radi kompromise"

"Stalno razgovaram s cijelom političkom scenom pa i s onima koji su sasvim drukčije politike", napisao je Josipović na pitanje je li Milanoviću i Karamarku uputio konkretan poziv na razgovor i postizanje konsenzusa o nužnim reformama. "Ja sam uvijek za dijalog i pozivam. Ali, nema načina da nekoga prisilite da s drugima razgovara i radi kompromise", napisao je Josipović.  

Na pitanje korisnika Vjerana provjerava li se legalnost novca kojim se plaća jamčevina za puštanje iz pritvora, a naročito za osumnjičene za pronevjeru, Josipović je odgovorio da je to posao Ureda za sprečavanje pranja novca. "Po zakonu, provjeravaju svaku transakciju iznad određenog iznosa te sve druge sumnjive transakcije", napisao je Josipović.

Sve zainteresirane čitatelje koji se žele uključiti u političke i društvene rasprave i buduće chatove s poznatim osobama pozivamo da se prijave na Barometar.hr.

>> 'Milanović mora dati ostavku. Nastavi li Vlada ovako, Hrvatskoj više neće biti pomoći'

>> Božo Petrov na chatu Barometra najavio izlazak na parlamentarne izbore

Komentara 111

NJ
nada.jurincic
20:20 17.11.2014.

Namjeravate li za sljedećeg mandata uspostaviti region,promjeniti Ustav RH tako da se ugrade avnojevski "novi temelji"-kako biste od regiona zatražili prvi mandat pa onda drugi...?Mislite li da vas Hrvati ne će zaustaviti na tom putu prema regionu ?

MS
mare_split
19:01 17.11.2014.

Čemu? Ta drug je na odlasku! Čisto gubljenje Vremena i propao 'PR' pokušaj!

SA
samoborka
18:19 17.11.2014.

Velika korist od toga..ionako ce sva iole nepzeljna pitanja drugu precedniku biti uklonjena i cenzurirana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije