Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA MALETIĆ:

'Pusić ne razumije načela EU ili svjesno obmanjuje javnost'

Ivana Maletić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
13.03.2015.
u 14:11

Ovo je nešto neviđeno, mi smo punopravna država članica EU, rekla je Maletić

Ivana Maletić, HDZ-ova europarlamentarka, danas je demantirala tvrdnje potpredsjednice Vlade Vesne Pusić, koja je rekla da je laž da se grad kojem je na čelu gradonačelnik s pravomoćnom presudom ne može kandidirati za sredstva iz fondova EU.

– Ovo je nešto neviđeno, mi smo punopravna država članica EU. Pregovori su trajali sedam godina, a pratila ih je upravo današnja potpredsjednica Vlade – rekla je Maletić.

Naglasila je kako je istina da se grad čiji gradonačelnik ima pravomoćnu presudu ne može kandidirati zapisana u financijskoj regulativi EU.

– Članci 106. i 107. te regulative kažu da se pravne osobe kojima je na čelu osoba s pravomoćnom presudom ne mogu kandidirati, to jest mogu, ali u tom slučaju revizorski sud može oduzeti dodijeljena sredstva – rekla je Maletić.

Istaknula je kako Pusić ili ne razumije načela EU, čime narušava ugled RH, ili svjesno obmanjuje javnost želeći ostvariti svoje stranačke ciljeve.

– To ponašanje je loša poruka o RH i u gospodarskom smislu jer time se potencijalnim investitorima šalje poruka da se ne poštuje sustav – rekla je Maletić. Europarlamentarka je dodala kako je upravo nepoštovanje kriterija natječaja najčešći razlog gubitka sredstava iz fondova EU.

>> 'Pri dijeljenju novca iz EU fondova bitna nam je procedura, a ne pojedinci'

Komentara 85

OS
osica
14:25 13.03.2015.

vi se šalite, ma kako ne razumije, "traži već sada 8 fotelja na idućim izborima . Pa to može samo onaj tko sve razumije , a naročito postotke."

DU
Deleted user
14:30 13.03.2015.

Viskoka ljstvica morla naših kukurikavca,mi nsimo kao oni,mi smo svjetlo oni su tama,ili oni ili mi,po čemu ste vi drugačiji? Vaš lopov je "pošten" ?

DU
Deleted user
14:24 13.03.2015.

Da li ce ova vlada biti odgovorna Hrvatskom narodu za kontinuirano i gotovo plansko unistavanje ove zemlje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije