Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'21 županija će ostati'

Ivana Maletić o gospodarskom programu HDZ-a: Cilj nam je smanjenje PDV-a

Ivana Maletić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
29.06.2015.
u 08:50

- Onda ono što sigurno smanjujemo je dječje potrepštine uz hranu, turističke i ugostiteljske usluge, definitivno broj jedan za najnižu stopu PDV-a - rekla je.

Ivana Maletić (HDZ) u razgovoru za  Dnevnik Nove TV  govorila je o prvim potezima prema HDZ-ovom gospodarskom programu te hoće li među njima biti i smanjivanje nekih poreza.

- Prvi potezi će biti usmjereni na srednje i male poduzetnike, obrtnike, na jačanje industrija u Hrvatskoj koje smo prepoznali kao industrije s potencijalom i strateške, a to je kroz otvaranje izvora financiranja. Nude se novi fondovi i na razini EU. Isto tako, radimo mjere za poticanje onih koji trenutno izvoze, da budu još bolji- rekla je Ivana Maletić za Dnevnik Nove TV.

O osnovnim crtama gospodarskog programa HDZ-a najuži vrh stranke bit će informiran u ponedjeljak, a detalje programa stranka neće iznositi dok vladajuća koalicija ne odredi datum izbora.

Maletić je govorila i o PDV-u.

- Nama je definitivno cilj smanjenje PDV-a i to kad budemo išli u smanjenja, a radimo procjene i ocjene koji će to trenutak biti. Onda ono što sigurno smanjujemo je dječje potrepštine uz hranu, turističke i ugostiteljske usluge, definitivno broj jedan za najnižu stopu PDV-a - rekla je. 

O smanjenju županija HDZ ne razmišlja. Maletić je, naime, potvrdila da će 21 županija ostati. - Županije ćemo kroz definiranje kriterija učiniti što kvalitetnijim i učinkovitijim- kazala je Maletić za Dnevnik Nove TV.

>> SDP bi holding, a HDZ stratešku krovnu tvrtku

Komentara 45

DU
Deleted user
09:18 29.06.2015.

PDV 25 % je vrtoglave (skandinavske) visine i jasno da je "priklao" domaću potrošnju, uz notornu činjenicu da je vlast odmah na početku mandata nasvirala i cijene kWh i m3 zemnog plina (sjetite se ogavnog tonaliteta Čačića tom prigodom) jer se polakomila na brojila koja okreću 1 tebi, 1 tebi, 1 tebi - 1 meni. Naime, i na energente imamo 25 %, dok "pristojne" države imaju 10 % na energiju. Tako da se vlast svikla na drakonski PDV kao izdašnog punitelja proračuna i to će sada biti skidanje s "žutog", da se šankerski izrazim. Slabe vajde od sniženog PDV ukoliko se ne uništi sustav lokalne administracije koji je predimenzioniran, imamo broj jedinica lokalne samouprave nalik Italiji, koja ima 12x više stanovništva. Oni su ne samo neefikasni nego lakoćom nabiju banane svakom stranom investitoru koji bi poželio nešto graditi u njihovom "reviru". Tako da manji PDV je tek dio priče koja nužno rabi drastične rezove, mačetom podsjeći birokraciju svih fela jer s tolikim parazitima nema ni sreće niti prosperiteta.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
10:54 29.06.2015.

SDP je unistio srednji sloj , postoje oni bogati koji se nikad nisu obogatili kao zadnje tri i po godine , i postoji sirotinje koje je tri puta vise . SPD lobira za odlazak u inostranstvo planski iseljava uvozi i uhljebljuje . Sjetimo se Milanoviceve - kome se nesvidja ovakva Hrvatska "nek Odlaze" rekao je barem dva puta , jednom kad se radilo o ciriici u Vukovaru , jednom o pravima LGBT, njegovo mi smo bolja Hrvatska Mi i Oni = plan 21 . Svaki novi plan je bolji od negpvog 21 , ovaj Hrvatsko Njemacki mogao bi da bude ono sto nam hitno treba ii spas u zadnjem momentu .

ME
mele68
12:33 29.06.2015.

Ne razumijem nas Hrvate. Jesmo mi prespavali ovih zadnjih 25 godina. Jedni nas opljačkali, prodali i usput dobro naplatili svoje hrvatstvo, a drugi nesposobni da nas izvuku iz krize. I sad ponovo ovi prvi kažu mi smo ti koji će vas spasiti. 25 godina ja slušam kako će biti bolje i gledam 25 godina iste face u politici. Kako vjerovati ikome od njih? Svi rade u najboljoj namjeri za Hrvatsku, a jedino što vidimo to su njihove sve deblje imovinske kartice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije