Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peti krug

Ivan Dečak odabrao pet fotografija Fotosofia wallpapera, pogledajte čija mu je najbolja!

fotosofia
Foto: Petar Starčević
1/5
07.04.2016.
u 15:00

Gost-urednik petog kruga natječaja bio je glazbenik Ivan Dečak. Evo što kaže kako mu je bilo odabrati najbolje fotografije i koliko je zadatak bio zahtjevan.

FOTOSOFIA.info otvorio je periodične natječaje u kojima osobe iz javnog života (kulture, sporta, medija...) kao gosti-urednici odabiru njima najzanimljivije fotografije.

Autori fotografija mogli su svoje fotouratke postavljati na forum www.fotosofia.info, kao post na temu fotonatječaja ''Fotosofia Wallpaper 05”.

Gost-urednik petog kruga natječaja bio je glazbenik Ivan Dečak. Evo što kaže kako mu je bilo odabrati najbolje fotografije i koliko je zadatak bio zahtjevan.

Foto: Igor Pavlović

Koja od izabranih fotografija vas se najviše dojmila i zašto?

Sve fotografije pristigle na natječaj su odlične, no odabranih pet su mome mišljenju iznimno dobre. Autori su imali sjajne ideje i odlično su uhvatili trenutak. Najbolja mi je fotografija glazbenika s gitarom.

Je li izbor bio težak?

Jest, bio je. Rečeno mi je da ne moram izabrati baš pet ako mi ih se toliko ne sviđa, no jednostavno su bile dobre i morao sam ih izabrati. Svaka je drugačija i ima svoju priču. I svaka me privukla na prvu.

Imate li i sami iskustva s fotografiranjem?

Danas svi imaju iskustvo s fotografijom zahvaljujući pametnim telefonima. Jednom do dva puta godišnje čak i izradim fotografije koje sam snimio.

Jeste li ranije pohađali tečaj fotografije?

Nisam išao na tečaj fotografije, ali sam prije nekoliko godina kupio odličan digitalni fotoaparat za profesionalce. Pametni telefoni su jednostavniji za korištenje i praktičniji, no svakako se namjeravam vratiti i ponovno snimati njime.

Kakve fotografije vas najviše privlače?

Najviše me privlače umjetničke fotografije, one koje prikazuju svojevrsnu otuđenost u bilo kojem segmentu.

Foto: Tijana Lubura

Prijavite fotografiju na fotonatječaj 'Fotosofia Wallpaper 06' . Gost-urednik šestog kruga bit će skladatelj pop glazbe Nikša Bratoš.

Foto: Darija Gočen

Foto: Maja Kraljik

>> Zuhra odabrao pet najboljih fotografija, a oduševio ga je fićo Maje Kraljik

>> Dražen Žerić-Žera odabrao fotografiju Domagoja Lončara, pogledajte konkurenciju na Fotosofia natječaju

>> Rene Bitorajac odabrao 4 najbolje fotografije na Fotosofia natječaju, pogledajte koje su!

>> Glumac Vedran Mlikota odabrao 5 najboljih fotografija na Fotosofia natječaju. Evo koje su...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije