Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrti krug

Zuhra odabrao pet najboljih fotografija, a oduševio ga je fićo Maje Kraljik

fotosofia 4
Foto: Maja Kraljik
1/5
25.03.2016.
u 15:00

Gost-urednik četvrtog kruga natječaja bio je glumac, komičar i televizijski voditelj Zlatan Zuhrić Zuhra koji nam je otkrio je li u kvalitetnoj konkurenciji izbor najboljih fotografija bio zahtjevan i kakve motive najviše voli

FOTOSOFIA.info otvorio je periodične natječaje u kojima osobe iz javnog života (kulture, sporta, medija...) kao gosti-urednici odabiru njima najzanimljivije fotografije.

Autori fotografija mogli su svoje fotouratke postavljati na forum www.fotosofia.info, kao post na temu fotonatječaja ''Fotosofia Wallpaper 04”.

Foto: Aida Antić

Gost-urednik četvrtog kruga natječaja bio je komičar, glumac i televizijski voditelj Zlatan Zuhrić Zuhra. Evo što kaže ako mu je bilo odabrati najbolje fotografije i koliko je zadatak bio zahtjevan.

Koja od izabranih fotografija vas se najviše dojmila i zašto?

Svih pet odabranih su odlične, no najviše mi se svidjela fotografija Maje Kraljik – fićo u garaži. To je spoj nečega što volim vidjeti; motiv je odličan, važna je naravno i kompozicija, ali i kako su posložene boje.

Je li izbor bio težak?

Jest, bio je. Pohvalio bih Damira Hoyku koji od amatera i zaljubljenika u fotografiju stvara prave fotografe.

Imate li i sami iskustva s fotografiranjem?

Još u osnovnoj školi pohađao sam fototehničku sekciju. Bila su to druga vremena jer bismo danima čekali da se fotke razviju i osuše. Fotografija je vrlo privlačan hobi jer svijet oko sebe moraš percipirati na jedan drugačiji suptilniji način, promatranjem.

Jeste li ranije pohađali tečaj fotografije?

I sam sam ponešto naučio na Fotosofiji iako nemam poseban dar, prije bih rekao da sam u stanju napraviti korektnu fotografiju, a u slučaju da je iznimno dobra, smatram da je za to zaslužniji trenutak u kojoj je nastala nego moj talent.

Kakve fotografije vas najviše privlače?

Privlače me neobični motivi. Standardi u fotografiji su portreti i aktovi. Upoznao sam nekoliko autora koji se bave makrofotografijom i ostao sam "paf" kad sam vidio kako kupus može izgledati. Privlače me autori, odnosno motivi koji se tiču svih nas, primjerice ljudi u Hrvatskoj ili Zagreba, ne mora to nužno biti narodna nošnja, nego upravo ova fotografija koja me najviše privukla – popularni fićo u garaži jer me podsjeća na moju mladost.

Foto: Ante Odak

Prijavite fotografiju na fotonatječaj 'Fotosofia Wallpaper 05' .Gost-urednik petog kruga bit će glazbenik Ivan Dečak, frontmen Vatre.

Foto: Tijana Lubura

Foto: Petar Starčević

>> Dražen Žerić-Žera odabrao fotografiju Domagoja Lončara, pogledajte konkurenciju na Fotosofia natječaju

>> Rene Bitorajac odabrao 4 najbolje fotografije na Fotosofia natječaju, pogledajte koje su!

>> Glumac Vedran Mlikota odabrao 5 najboljih fotografija na Fotosofia natječaju. Evo koje su...

Komentara 1

DE
demokršćanin
17:47 25.03.2016.

Da li netko uslikao "ponos" jugoslavenske auto industrije YUG-a koji je "preplavio cijelu Ameriku.(ha,ha ha.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije