Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆIRILICA U VUKOVARU

Vlaho Orepić odgovorio na otvoreno pismo Milorada Pupovca

dd
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
14.08.2016.
u 12:49

"Lažnim prebivalištima su manipulirali mnogi i vrijeme je da se s tim prestane"

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odgovorio je na otvoreno pismo predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, koji ga je kritizirao zbog izjave da brisanjem prebivališta srpska manjina u Vukovaru "više neće imati uporište za korištenje ćirilice".

- Lažnim prebivalištima su manipulirali mnogi i vrijeme je da se s tim prestane - poručio je Orepić.

- Gospodine Pupovac, u više navrata smo razgovarali i smatram da bi vam trebalo biti jasno da nemam namjeru obmanjivati javnost niti baviti se ćirilicom u Vukovaru. Isto tako rješavanjem problema lažnih prebivališta nisam se bavio ni izborima u Vrgorcu kao što neću niti bilo gdje drugo bez obzira što me se od strane društveno neodgovornih stranačkih prvaka dovodi u taj kontekst - piše Orepić, dodajući da samo radi svoj posao.

- Uz moje prethodnike među one koji nisu radili svoj posao po ovom pitanju ubrajam i vas kao i sve saborske zastupnike koji niste imali političke potrebe i odlučnosti prvo da ukažete na razmjere ovog problema, a po tom isti i da riješite - poručuje, apelirajući na Pupovca i sve druge da problem lažnih prebivališta ne dovodi u kontekst međunacionalnih odnosa, "što smatram krajnje neodgovornim i neutemeljenim".

Komentara 125

Avatar Peterančan
Peterančan
13:09 14.08.2016.

Dragi prijatelji Srbi, jel vam konačno jasno koliko vam zla nanosi taj Milokrad? Njemu je cilj stvarati netrpeljivosti, kontinuirano inicirati mržnju prema vama, pa iz toga izvlačiti lovu. Sve se to može prekinuti za sva vremena ako si na izborima izaberete normalne zastupnike, a ne njega. Pa onda možemo SVI zajedno raditi na tome da nam bude bolje, jer uz ovakve ne može biti dobro ni nama ni vama.

HE
hr.eu
13:17 14.08.2016.

"Goloruki" srpski narod (nejač, žene, djeca, nemoćni starci itd. kao to oni vole reći) koji je razorio Vukovar teškim topništvom pa dovršio "srpsku stvar" klanjem Hrvata noževima nakon ulaskau vukovarske ruševine, nakon bijega u Srbiju (nevini a bježe?) sada odd tamo glasuju u Hrvatskoj, ubiru "ustaške" kune za mirovine i socijalu, a i vladali bi kao nekada? E Srbi, Srbi...nikada nitko s vama mira ni sreće nije imao, vi ste karcinom Balkana, svi su pobjegli od vas koje ste terorizirali u dvije Jugoslavije, zapitajte se malo...

MM
mmacao
13:12 14.08.2016.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije