Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da su sada izbori

Istraživanje: Tko je favorit za idućeg predsjednika?

Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović
Foto: Pixsell
07.03.2014.
u 14:12

Josipović bi, pokazalo je istraživanje, već u prvom krugu osigurao 52,2 posto glasova, a na drugom je mjestu Kolinda Grabar Kitarović sa 28,4 posto.

Ivo Josipović osigurao bi još jedan mandat da su početkom ovog tjedna održani izbori, pokazalo je istraživanje CRO Demoskop, javlja HRT. S obzirom na to da HDZ nije istaknuo svog predsjedničkog kandidata, u obzir su uzete dvije osobe s kojima se najviše kalkulira, Kolinda Grabar Kitarović i Željko Rainer.

Josipović bi, pokazalo je istraživanje, već u prvom krugu osigurao 52,2 posto glasova, a na drugom je mjestu Kolinda Grabar Kitarović sa 28,4 posto. Treće mjesto pripada Ivici Vrkiću sa 3,9 posto. Željka Markić bilježi 3,2 posto glasova, što je slabiji rezultat od prošlomjesečnog (4,2%).

Glasači SDP-a u 87,4 posto slučajeva odlučuju se za Josipovića, a njih 6,6 posto za Grabar Kitarović. Što se tiče glasača HDZ-a, njih 64,2 posto je za Kolindu Grabar Kitarović, za Ivu Josipovića 24,2 posto, Željku Markić 4,8 posto i Ivicu Vrkića 1,2 posto.

U drugoj kombinaciji, u kojoj je kao potencijalni kandidat HDZ-a ponuđen Željko Rainer, Josipović u prvom krugu osvaja 58,6 posto glasova, a Rainer 14,9 posto.

>> Ivo Josipović mogao bi HDZ spasiti od bankrota

Komentara 184

ME
medjimurje
14:42 07.03.2014.

Te ankete su vjerodostojne kao i vanzemaljci na markovom trgu , dajte recite da bi neko zdrave pameti dao Josipovicu glas???

DO
dobar
14:25 07.03.2014.

Pa koje to rezultate ima Josipovic iza sebe da mu dajete toliko prednosty, nije ucinio ama bas nista , kad je sve gotovo onda prodaje pamet narodu lijepo ima pakovanje a kad to njegovo pakovanje otvoris smrdi na sve strane. Njegov je uspjeh bio da se uvlacio u guzicu Tadicu i ljubakao sa cetnockim vojvodom Nikolicem i to su uspjesi Hrvatskog predsjednika. Hrvatski narod uopce ne razmislja a niti gleda rezultate i zato bira uvijek tako nesposobne politicare. Sto je to Josipovic doprinio boljitku gradana Hrvatske osim sto je on na visokoj placi i dobro zivi a drugi kopaju po kontejnerima. Da mu je pravna strana jaca nije jer onda nebi toliko puta govorio nebuloze a ekonomska mu je katastrofa kao i vladi neznaju jednostavno da pokrenu Hrvatsku a ti narode biraj nazad ovakove nesposobne ljude na vlast da te vode u bankrot a oni da se sa time nasladuju i dobro zive na grbaci naroda i prosipaju praznu slamu.

HO
hordubal
14:20 07.03.2014.

najbolje onda ne održavati izbore zar ne, pa ljubljeni vođa ima preko 50% glasova a k nije napravio otkad je postao predsjednik, valjda ne stigne jer puno vremena troši plaćajući naručene ankete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije