Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Baranji

Isplata poticaja ići će u koracima, počinje sutra

Davor Romić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.04.2016.
u 15:05

- Taj tehnički posao treba obaviti u koracima, isplata počinje u petak, a završit će do 8. svibnja – odgovorio je.

Navodnjava se u Hrvatskoj trenutno oko 18.000 hektara površina, a cilj je navodnjavati 60.000 hektara, kako je predviđeno nacionalnim planom. Podsjetio je na to ministar poljoprivrede Davor Romić u Baranji, gdje je obišao lani izgrađeni lateralni kanal Kneževi Vinogradi-Zmajevac.

- S tri sustava koja se upravo rade dobit ćemo još oko 9000 hektara navodnjavanih površina – naveo je Romić, koji očekuje da će se zacrtanih 60.000 hektara ostvariti za deset godina, a vjeruje kako će to biti “i puno prije”.

Baranjski lateralni kanal investicija je teška 102 milijuna kuna, u sustav navodnjavanja, koji bi trebao biti gotov do konca lipnja, uložit će se još 24,5 milijuna kuna. Ukupno se 12 sustava projektira u osječko-baranjskoj županiji, a plan je da se u roku  od deset godina navodnjava 30.000 hektara žedne zemlje.

Ministar Romić komentirao je i isplatu drugog dijela poticaja, koja bi trebala početi u petak. Poljoprivrednici se, naime, bune i navode kako je prije desetak dana obećao isplatu cijelog iznosa.

- Taj tehnički posao treba obaviti u koracima, isplata počinje u petak, a završit će do 8. svibnja – odgovorio je.

>> Sustave navodnjavanja želimo imati u cijeloj Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okus
10:48 08.04.2016.

Puževim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije