Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BILI NEPOTREBNI'

Dragovan: SDP zadovoljan rezultatima izbora, posebno želimo ponovno vratiti Korčulu

Igor Dragovan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.03.2015.
u 15:37

Posebno se nadaju dobrom rezultatu u Korčuli, gdje su HDZ-ovci sami srušili svog gradonačelnika

Iako smatra da su ovi prijevremeni lokalni izbori bili nepotrebni, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan ipak je poručio da je njegova stranka zadovoljna njihovim rezultatima. Posebno se nadaju dobrom rezultatu u Korčuli, gdje su HDZ-ovci sami srušili svog gradonačelnika, ali žele zadržati i ona mjesta gdje su njihovi kandidati i dosad bili gradonačelnici.

- SDP je zadovoljan rezultatima izvanrednih lokalnih izbora koji su uglavnom zaslugom HDZ-a u vijećima s obzirom na izglasavanje proračuna u tim jedinicama lokalne samouprava morali biti održani. Mi smo u prvom krugu izgubili grad Rab, to pokazuje da ondje nismo dobro radili. A što se tiče ostalih sredina, izražavamo zadovoljstvo zato što su naši kandidati u drugom krugu i zato što je naš kandidat s uvjerljivom prednošću u drugom krugu i s velikim izgledima da ostvarimo dobar rezultat u Korčuli – komentira Dragovan. Zamjera HDZ-ovcima i njihovim koalicijskim partnerima što su izazvali ove izbore u 17 gradova i općina.

- Smatram da se odgovorni ljudi, dakle odgovorno vijeće i odgovorni direktno izabrani čelnik lokalne samouprave, u interesu građana moraju dogovarati oko donošenja najvažnijeg dokumenta, a to je proračun. Tu su jednostavno bile političke odluke koje su vodile u izbore, uglavnom od strane HDZ-a i njegovih partnera što je evidentno u svim ovim jedinicama lokalne samouprave, pa čak i u Korčuli gdje su srušili sami sebe – kaže Dragovan koji nije želio komentirati tvrdnje HDZ-ovaca da su ovi izbori znak da će HDZ pobijediti i na parlamentarnim izborima.

- Parlamentarni su izbori nešto sasvim drugo, možda je netko očekivao da će taj rezultat biti puno drugačiji nego što se ostvarilo jučer, prema tome, jedna je stvar kada donosite odluku da biste srušili proračun i da zbog toga trpe građani u općinama i gradovima jer imamo izvanredne izbore, a druga je stvar kada morate ponuditi program u koji će građani povjerovati da možete napraviti neke stvari u mandatu na parlamentarnim izborima. To do sada nismo vidjeli, prema tome, naš posao je da svoj mandat završimo do kraja, do parlamentarnih izbora ima puno i vjerujemo da će se puno stvari vidjeti u ovoj godini – objašnjava glavni tajnik SDP-a. Nije želio komentirati niti loše rezultate tzv. lijevih trećih puteva, kao što su ORaH i Živi zid.

- U ovom trenutku smo isključivo i jedino orijentirani na politiku SDP-a, Vlade, i ono što je naša obveza, a to je učiniti život građana Hrvatske boljim nego što je bio prije 4 godine i to je naša zadaća. A svi ostali svoje programe moraju nuditi na izborima – zaključio je Igor Dragovan.

>> Pravu snagu na izborima pokazao je samo Živi zid

>> Vlahušić i Franković idu u drugi krug. Pogledajte ostale rezultate!

Komentara 13

PR
pravica
16:23 09.03.2015.

A kakva vam je želja prema Rabu? Haha, jest da je to politika ali jadni ste.....

AN
Android
16:07 09.03.2015.

Dragovan vidi Korčulu iz Zagreba.

AN
Android
16:16 09.03.2015.

On ima panoramski snimak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije