Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac

'Hrvatski sudovi sude po nacionalističkim kriterijima i etnički motivirano'

Milorad Pupovac i Petar Kunić
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/3
05.05.2014.
u 16:04

– Ako država ne zaustavi takvu praksu, mi ćemo zaustaviti državu – rekao je Pupovac.

– Hrvatski sudovi sude po nacionalističkim kriterijima, pristrano, etnički motivirano i u tom procesu Hrvati su zaštićeni, a Srbi potpuno obespravljeni – izjavio je Milorad Pupovac u Krnjaku, a zatim s puno gorčine nastavio priču:

–Sramim se toga kao čovjek, ali i kao političar koji je omogućio da Hrvatska uđe u EU. Ako država ne zaustavi takvu praksu, mi ćemo zaustaviti državu – rekao je Pupovac. Cijeli nastup temelji se na slučaju Petra Kunića, ali i niza sličnih slučajeva diljem Hrvatske. Nakon godina pravne bitke Kuniću je, nakon povratka u Hrvatsku, vraćena kuća na prostoru općine Krnjak, koju je kao privremeni korisnik temeljem urednog rješenja koristio Vinko Petrović. Kad je ušao u svoj dom, Kunić je odmah zaradio tužbu bivšeg korisnika koji je tražio naknadu za ulaganja u objekt u periodu od Oluje, pa do povrata. Nakon niza sudskih presuda Kunić mora pravomoćnom presudom Petroviću platiti 1,3 milijuna kuna.

– Privremeni korisnici imovinu su od RH dobili potpuno besplatno na korištenje. Nakon toga su, protivno zakonu koji dopušta tek minimalno ulaganje, prikazivali obnovu tih kuća. Tako je i kod Kunića, gdje se ulagalo u njegovu kuću protivno njegovoj volji. No ni tu nije kraj jer je država tom Petroviću, koji je u međuvremenu i umro, dala novu kuću u Benkovcu i materijal za obnovu vrijedan više od 342.000 kuna. Njegov sin koji živi u Švicarskoj i dalje traži od Kunića da plati što živi u svojoj kući – tvrdi Pupovac.

U pravnoj proceduri kuća P. Kunića, kako bi se naplatio dug, dana je na javnu dražbu zakazanu za 12. ovog mjeseca. Tri dana prije zainteresiranim kupcima Kunić mora omogućiti nesmetano razgledavanje objekta i okućnice.

–To nećemo dopustiti. Ni provođenje dražbe, ali ni razgledavanje kuće. Pitate me kako. Morat će proći preko mene – rekao je Pupovac.

O svojoj budućnosti htio je govoriti i Petar Kunić. – Pozdravljam sve koji su omogućili da svoju priču iznesem u javnosti. Već 19 godina vodim bitku da bi moje bilo moje. Više ne mogu... – rekao je Kunić, rasplakao se i napustio tiskovnu konferenciju. Poslije je ispred svoje kuće rekao: – Ne znam što ću učiniti izbace li me iz moje kuće. Imam auto. Supruga, kći i ja ćemo u auto, a što će biti dalje – ne znam.

U objektu koji će se pojaviti na dražbi prije i tijekom rata radio je tada iznimno popularan restoran. Kunić je inovator koji je dobio i niz nagrada. No kako nema novca, već godinama nije izlagao na smotrama, a prestao je i plaćati članarinu udruzi.

>> Ako želi svoju kuću, mora platiti 1,3 mil. kn

Komentara 116

1A
1A
16:24 05.05.2014.

Da, gospodine Pupovac, cak se slazem s Vama: gomila srbocetnickih agresora i koljaca i danas slobodno sece Hrvatskom.

HA
hajduk1966
16:12 05.05.2014.

Da li je ovo poziv na balvanizaciju,krupne rijeci za clana vladajuce koalicije,ovaj covjek ne radi dobro niti Srbima

AJ
ajmo
16:18 05.05.2014.

Jel se to ovaj Šali opet on kuha i zaustavit če državu ti češ zautavit državu . Evo posao za ministra Milicije rekao je da prema netolerantnima nema tolerancije na pravoslavni Božič ajde ministre šta je ovo poziv na toleranciju od Pupovca.Hapsi ga,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije