Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.03.2015. u 14:00

RTL je u Düsseldorf poslao Petra Panjkotu, HTV Jasnu Paro, a NovaTV prednjačila je jer je imala Ivanu Ivandu u Düsseldorfu i Paulu Klaić Saulačić u Barceloni

Bilo je sinoć pomalo neizvjesno iščekivati udarne tv­ dnevnike i doznati kako će provesti svoje "air crash investigations", jer je pad Germanwingsova zrakoplova u francuskim Alpama jučer bila vijest dana i svakoga je, zacijelo, zanimalo što se dogodilo da se Airbus 320 sunovratio s 11.000 metara nadmorske visine.

RTL je tako u Düsseldorf poslao Petra Panjkotu, HTV Jasnu Paro, a NovaTV prednjačila je jer je imala Ivanu Ivandu u Düsseldorfu i Paulu Klaić Saulačić u Barceloni. Doduše, ništa se od reportera s lica mjesta nije moglo doznati više no što se dotad znalo, jer su informacije bile reducirane, a do rodbine i prijatelja stradalih nisu mogli, jer su bili izolirani u aerodromskim prostorijama. Zanimljivije je bilo slušati zrakoplovne stručnjake, a sinoć ih je, ruku na srce, bila čitava paleta.

Od stručnjaka za zrakoplovne nesreće na RTL­u Dinka Vodanovića, koji su imali i umirovljenog pilota Ivana Gašljevića te bivšeg zapovjednika HRZ­a generala Josipa Štimca, koji je gostovao i na HTV­u, uz novo lice profesora Fakulteta prometnih znanosti Dorisa Novaka. Najmanje su rekli bivši direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović i sudski vještak za zrakoplovne nesreće Josip Milošević na NovojTV. Najviše prostora dobio je general Štimac na RTL­u koji je postavio niz pitanja, od onih je li otpalo krilo ili neki drugi dio zbog eksplozije (terorizam?) do toga da nad Alpama u ovo godišnje doba nije bilo gadnih oblaka kumulonimbusa.

Odnosno, nije li nesreći uzrok hipoksija, riječ koju je ponovio nekoliko puta, pa za one koji nisu stigli do Rječnika stranih riječi, hipoksija je ­ nedostatak kisika. Budući da je pronađena tek jedna crna kutija, naše investigativce zacijelo ćemo još gledati narednih večeri. Samo naprijed!

PLUS

Dokumentarcem "Romantičnim rijekama" na HRT3 jučer se popodne moglo ležerno ploviti po granici Francuske i Njemačke, uživati, uživati i samo uživati. A možda malo i zadrijemati.

MINUS

RTL­ov ''Sve u šest" dao je sve od sebe kako bi dodatno napuhao priču oko "metalik gležnjača" jedne popularne pjevačice (da joj sad opet ne radimo reklamu). Bespotreban PR.

>>Narodu s pamćenjem zlatne ribice treba servirati Utopiju

>>Mnogi su, tek kad je Kolinda maknula bistu, spoznali da je Tito umro

Komentara 5

Avatar Jorge
Jorge
19:00 25.03.2015.

Naši stručnjaci još nisu otkrili zbog čega je zrakoplov udario u Velebit prije nekoliko godina...

BG
BG
14:43 25.03.2015.

viki nuland, mojne da se nerviras. vi svakako nemate ni jezik ni gramatiku. kod vas svako pise kako mu se prohte, a mi smo tu da nas pratite i da znate sta i kako treba.

IS
istri
15:13 25.03.2015.

u nijemackoj gledam svake veceri dnevnik, pa me prijatelji pitaju dali ova dva moderatora djele placu videci kako si djele recenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije