Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sistematizacija

Hrvatske šume: Nema govora o otpuštanju 500 radnika

02.04.2014., Bjelovar - Bamir Bajs, bjelovarsko-bilogorski zupan i gradonacelnik Antun Korusec odrzali su konferenciju za medije na kojoj se govorili o pokretanju nove proizvodnje i novom zaposljavanju na lokaciji bivse bjelovarske Cesme. O tome su medju
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
21.08.2014.
u 07:56

Demanti dolazi nakon kritike Hrvatskog sindikata šumarstva da uprava planira otpustiti 500 inženjera i tehničara

Hrvatski sindikat šumarstva tvrdi da će Hrvatske šume otpustiti između 400 i 500 radnika zbog nove sistematizacije, a najveći će broj radnika, tvrde oni, biti otpušten u Upravi šuma Vinkovci koja je najuspješnija uprava i donosi najveći prihod središnjici Hrvatskih šuma. No, Uprava Hrvatskih šuma potpuno demantira tekstove o otkazima za 500 inženjera i tehničara zaposlenih tvrdeći da je riječ o proizvoljnom komentiranju provođenja nove sistematizacije.

– U proteklom razdoblju, osim osobno uvjetovanih otkaza, Uprava Društva nije provodila nikakve aktivnosti s ciljem smanjenja broja zaposlenih u Društvu niti je o tome s bilo kim raspravljala. Posebno naglašavamo da nikada nije bilo riječi o 500 inženjera i tehničara viška – poručuju iz uprave te dodaju da od posljednjeg sastanka sa sindikatima u svibnju nije bilo nikakvih aktivnosti vezanih uz definiranje viškova radnika ni izrade programa zbrinjavanja.

– Jedina je svrha takvih izjava širenje dezinformacija i stvaranje nepotrebne panike među radnicima. Eventualne viškove radnika koji se mogu pojaviti tijekom provedbe nove sistematizacije, uglavnom administrativno osoblje, Uprava Društva rješavat će u skladu s kolektivnim ugovorom – zaključuju iz uprave Hrvatskih šuma.

Komentara 4

MA
MAKSIMSLATKI
10:41 21.08.2014.

Š: 700 ih misli otpustiti, tako da je ta informacija o otpuštanju 500 radnika čista "patka"! He, he

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:34 21.08.2014.

....uštedjet će na radnicima.... da mogu platiti automobile...

DU
Deleted user
14:22 21.08.2014.

Treči put jer mi je komentar maknut! „Mlečani“ Sreća je da su ove šume koje sada siječemo uzgojili stručnjaci „lugari sa partizanskim 4 mjesečnim tečajem iz Delnica“, a sadašnji stručnjaci su vrlo slični „Mlečanima“ te su zaboravili da je normativativ pošumljavanja kod Akademika Matića bio 10.000 do 15.000 sadnica hrasta po hektaru, al oni su to zaboravili pa je sada dosta 4.000 do 6.000 tisuća biljaka po hektaru. Vjerojatno superstručnjaci uzgajaju šume na novi tehnološki način, pa imamo sve više grabrika i bagremika, a drvo budućnosti je bagrem. Kod njega nema troška raste sam kao i sav korov! Firma bi mogla poslovati i sa 3.000 zaposlenih, ali bi mogla pozitivno poslovati i sa 12.000 zaposlenih, samo onda nema „prelijevanja“ u privatne džepove. Bila bi veća potrošnja a i prihodi proračuna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije