Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična poruka

HGSS uputio apel turistima: Ne radite glupe i opasne selfije!

A tourist takes a selfie in the village of Oia on the Greek island of Santorini, Greece, July 1, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras has written to international creditors saying Greece could accept their last bailout offer if some conditions were c
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.07.2016.
u 16:27

-Dragi turisti, mi vas poštujemo. Vrijeme je da i vi počnete poštovati sami sebe. Zato prestanite raditi glupe i opasne selfieje. Hvala vam!, poručili su iz HGSS-a turistima

Turistička sezona za Hrvatsku gorsku službu spašavanja vrijeme je kad nema predaha. Kako bi si barem malo smanjili obujam posla HGSS je uputio neobičan apel turistima.

Naime, na službenom Twitter profilu HGSS je zamolio turiste da se suzdrže od snimanja selfieja jer je im upravo snimanje takvih fotografija na opasnim lokacijama zna katkad oduzeti dragocjeno vrijeme koje im je potrebno za spašavanje nečijeg života. 

-Dragi turisti, mi vas poštujemo. Vrijeme je da i vi počnete poštovati sami sebe. Zato prestanite raditi glupe i opasne selfieje. Hvala vam!- stoji u objavi.

Iako se na prvi pogled čini kao šala, ovaj apel je vrlo ozbiljan. Tijekom protekle godine od snimanja selfieja poginulo je 12 osoba, dok je od morskih pasa njih samo osmero. 

Najčešći uzrok smrti je pad s visine, prilikom fotografiranja neke zamamne panorame u pozadini, čega se HGSS vjerojatno najviše pribojava.

>>Ovo je atraktivna Novozelanđanka koja je selfiejem izreklamirala Dubrovnik

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
16:54 07.07.2016.

HGSS uputio apel turistima: Ne radite glupe i opasne selfije jer domoljubni i nevino viteški domačini vas mogu pokrasti, napasti ili silovati kao svoji na svome!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
18:08 07.07.2016.

Ako u HGSS-u nemaju osobu koja zna sročiti rečenicu koja zadržava uljudnost, a pri tome upozorava, mogli su zamoliti nekoga da im to napravi. Ljudi koji se penju po stijenama ne mogu raditi marketing. Prošle godine imali su neprikaldno upozorenje, ove godine još neprikladnije. Zamislite molim vas "Ne radite glupe i opasne selfije". To nije riječnik i komunikacija službe na državnoj razini.

AN
anonimus00
18:59 07.07.2016.

zasto se intervencije ne naplacuju kao sto je to u drugim turistickim zemljama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije