Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

HDZ je prošao katarzu. U njemu nema ni jednog pravomoćno osuđenog dužnosnika

HDZ
Foto: Robert Anić/PIXSELL
02.10.2015.
u 19:43

Pred simpatizerima iz cijele 5. izborne jedinice, Karamarko je u sportskoj dvorani u Borovu naselju još jednom predstavio dijelove stranačkog programa koji je nazvao „pobjedničkim programom i programom za jaku Hrvatsku“.

– Jučerašnjom odlukom Vrhovnog suda skinuta je stigma sa stranke i 220 tisuća članova HDZ-a. Od samog početka tvrdili smo da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca, ma tko oni bili. Nismo dali da nam razbijaju stranku i pokazalo se da smo bili u pravu. Još jednom ponovit ću ono što ponavljam od prvog dana kada sam preuzeo upravljanje strankom. Naša stranka prošla je svoju katarzu. U njoj nema ni jednog pravomoćno osuđenog dužnosnika, niti će ga ikada biti. Svakom onom tko se ogriješi o zakon bolje je neka odmah sam ode. S druge strane, oni svoje – za prijevare i pronevjere pravomoćno osuđene dužnosnike – biraju za gradonačelnike, a puna su im usta poštenja – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na današnjem programskom skupu Domoljubne koalicije u Vukovaru.

Pred simpatizerima iz cijele 5. Izborne jedinice, Karamarko je u sportskoj dvorani u Borovu naselju još jednom predstavio dijelove stranačkog programa koji je nazvao „pobjedničkim programom i programom za jaku Hrvatsku“.

– Mi ne nudimo fantomske planove 21 ili A, B i C već konkretna rješenja na kojima su više od dvije godine radili mnogi članovi naših odbora. Hrvatska je sada u svakom pogledu u najkritičnijem razdoblju od stjecanja svoje suverenosti i samostalnosti – rekao je Karamarko koji je vladajuće nazivao „majstorima obmane“ i „brzoodlazećima“.

Pitajući se kako je moguće da je Hrvatska jedina zemlja u EU koja od toga članstva ima više štete nego koristi, čelnik HDZ-a ponovio je kako do 2019. Hrvatska mora, ako HDZ pobijedi, iz EU fondova povući najmanje 5 milijardi eura. Ponovio je još jednom obećanje od tisuću eura za svako novorođeno dijete, smanjivanje PDV-a na dječju hranu, rast mirovina od najmanje 5 posto, porezno rasterećivanje poduzetnika, rad na razvoju gospodarstva i stvaranje uvjeta da Hrvatska postane najpovoljnija za ulaganje…

Osvrnuo se i na izdavanje vaučera od po 200 kuna od Vlade RH za plaćanje električne energije socijalno ugroženima rekavši kako glas sirotinje vrijedi 200 kuna te da je „bilo dosta poigravanje s našom budućnosti“.

– Već godinu dana bave se našim programom! Zašto? Zato što svoga nemaju! Sve što imaju je mandat koji će Hrvatska povijest pamtiti kao izgubljene godine. Te godine obilježila je politika neuspjeha, obmana, partijskog podobništva i korupcije, nedosljednosti, atmosfere obračuna i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne hrvatske Države – istaknuo je Karamarko. Dodao je kako je zadnjih godina Porezna uprava postala represivni aparat koji poduzetnika promatra kao onoga kojemu pod svaku cijenu treba uzeti novac, a što HDZ i koalicijski partneri žele mijenjati. Prema riječima Karamarka, Porezna uprava bit će prijateljski servis građana i poduzetnika, ali istodobno i bespoštedni borac protiv poreznih prijevara, a temeljit će se na smanjenu nameta.

– Vlada Domoljubne koalicije već prvog dana građanima će poslati jasnu poruku kako će upravljati državom. Smanjit ćemo broj ministarstava, ukinuti paralelne strukture. Tvrtkama u vlasništvu države smanjit ćemo broj članova, a njima više neće upravljati političari, nego stručnjaci. Njihove plaće moraju biti prilagođene okolnostima u kojima živimo, a ne sinekura za brzo bogaćenje – kazao je Karamarko.

>> Karamarko će spasiti Hrvatsku ako bude hrabar koliko to 
traže njezine slabosti

>> 'Za opstanak našega naroda neće nam biti teško platiti nijednu cijenu'

Komentara 102

Avatar juricamesko
juricamesko
19:51 02.10.2015.

HDZ je krenuo iz Vukovara, SDP će iz Borova naselja. svatko od svojih

Avatar NoProfit
NoProfit
20:24 02.10.2015.

jednom za svagda, dosta laži. hrvatska je opljačkana u vrijeme privatizacije i opljačkali su je mahom bivši direktori i neki novi, dakle komunisti. sdp je prodao 70% portfelja banaka u hrvatskoj i cca 90% svega ostaloga osim cesta koje smo nakratko spasili, a ako dobiju slijedećei mandat sigurno će ih utanjiti. glede zaduživanja, zadužio nas je hdz cca 185 milijardi, sdp 105 milijardi, do sada ili po godini vladanja hdz 10 milijardi, a sdp 15 milijardi. do 2010. godine bili smo zaduženi cca 60% BDP-a, što je bilo u okvirima eurozone, od tada do danas SDP nas je strmoglavio u gotovo 100%. samo psihički bolesnik sklon kolektinom samoubojstvu dati će glas ovima na vlasti.

Avatar comparator
comparator
19:57 02.10.2015.

Poslije ovog državnog udara nakon kojeg je insceniranjem komunistička partija zvana SDP željela uvesti diktaturu zbog svoje nesposobnosti ponovo demokracija ima šansu. Na našu žalost protiv organizirane komunističke partije ma kako se ona trenutno zvala teško je stvoriti poštenu i jaku stranku kad komunisti drže medije i pravosuđe. HDZ je na našu žalost tek vodica za ispiranje grla umjesto antibijotika protiv tuberkuloze koja trenutno vlada Hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije