Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao za 50 ljudi

Grad Sisak potpisao ugovor o gradnji tvornice s Tomislavom Debeljakom

Kristina Ikić Baniček,Tomislav Debeljak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/11
14.05.2015.
u 16:16

Gradnja tvornice vrijedne između 7 i 10 milijuna eura koja će zapošljavati 50 ljudi trebala bi početi za godinu dana u Južnoj industrijskoj zoni

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček i predsjednik uprave tvornice vijaka DIV d.o.o. Tomislav Debeljak potpisali su danas ugovor o osnivanju prava građenja radi izgradnje tvornice betonskih pragova koja će se sastojati od hale za proizvodnju, skladišta i površine potrebne za odlaganje pragova prije isporuke.

Gradnja tvornice vrijedne između 7 i 10 milijuna eura koja će zapošljavati 50 ljudi, priopćava Grad Sisak, trebala bi početi za godinu dana u Južnoj industrijskoj zoni na površini od oko 13 hektara, a početak proizvodnje očekuje se tijekom 2018. godine.

- Ovo je jedan lijep događaj za Sisak. Želim da se osjećate dobrodošli i ostvarite ovdje svoje poslovne rezultate. Parcela u Južnoj industrijskoj zoni opremljena je sa svime što im je potrebno, a to je željeznički kolosijek što je važno za njihov proizvodni proces – poručila je gradonačelnica Debeljaku koji je pojasnio da je umalo okrenuo leđa ovoj investiciji.

- Poziv gradonačelnice da smo dobrodošli bio je jedan od važnijih razloga zbog kojeg nismo odustali. U poslu me vodi intuicija i intuicija mi je rekla da dođemo. To je poruka za sve poslodavce da dođu u Sisak – rekao je Debeljak.

Tvornica betonskih pragova bila bi prva takva u Hrvatskoj. Jednu takvu tvornicu DIV već ima u Srbiji, a tvornica u Sisku bila bi usmjerena na tržište u Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

>>Debeljak: država ne ispunjava obveze i šteti škveru

>>Potpisan ugovor o gradnji kogeneracijske elektrane u Sisku

Komentara 3

RO
Rocky15
16:57 14.05.2015.

eh što vam je on izgradi

IV
ivanjoksimovic
16:46 14.05.2015.

Dobro su se setili da i u ovom gradu duhova nesto naprave.

NV
novo vriijeme
20:19 14.05.2015.

Tko je investitor ove tvornice, a tko daje garancije za kredit, Debeljak ili Sisak, NIje valjda da je tvornica Debeljakova , garancije za kredit grada Siska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije