Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navodne nepravilnosti

Grabar-Kitarović zabrinuta zbog stanja hrvatskih borbenih zrakoplova

migovi (1)
Foto: MORH
22.03.2016.
u 19:44

– Danas sam imala sastanak s ministrom obrane i još drugim visokim dužnosnicima. Razgovaramo o tome, pratimo stanje i, naravno, čekamo rezultate istrage, ali ono što moram reći jest da sam zabrinuta zbog onog što čujem – kazala je Grabar-Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako jer zabrinuta zbog onog što čuje o stanju hrvatskih borbenih zrakoplova MiG-21 o čijem remontu se, prema pisanju medija, provodi istraga zbog utvrđenih nepravilnosti.

Na pitanje novinara o stanju borbenih zrakoplova MiG-21, šefica države je kazala da ovog trena ne može ništa konkretno odgovoriti, ali da je zabrinuta zbog onog što čuje.

– Danas sam imala sastanak s ministrom obrane i drugim visokim dužnosnicima. Razgovaramo o tome, pratimo stanje i, naravno, čekamo rezultate istrage, ali ono što moram reći jest da sam zabrinuta zbog onog što čujem – kazala je Grabar-Kitarović.

Ministarstvo obrane prije priopćilo da su vojna sigurnosno – obavještajna agencija i Vojna policija u proteklih nekoliko tjedana u svojim postupanjima došle do informacija kako je potrebno izvršiti ponovne i dodatne provjere vezano uz remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG-21, naglasivši kako se zadaće izvršavaju postojećim resursima te je zračni prostor Hrvatske kontroliran i siguran.

Ministarstvo obrane je reklo kako postoje ozbiljne naznake o zabrinjavajućim radnjama koje mogu utjecati na obrambenu sposobnost Hrvatske te da će nastaviti postupati sukladno zakonskim propisima i po zahtjevima nadležnih državnih tijela.

Grabar-Kitarović je također kazala da za sada nikoga neće predlagati na čelo Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) jer još uvijek čeka prijedloge.

>>Bilo je jasno da se neće ugrađivati novi dijelovi jer se više ne proizvode

>>MORH: Vojna SOA otkrila da treba provjeriti remont MIG-ova; USKOK: provodimo kriminalističko istraživanje

Komentara 49

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
19:55 22.03.2016.

ok...a da razvijemo neko novo rješenje u projektu vlastite letjelice?....ne mislim na avione već na potencijale inže njera koji postoje i nude nacrte?....ali ti nisu baš inženjeri školovani u Hrvatskoj....ovi domicilni vjerovatno ne znaju apsolutno niš, osim hvaliti se bezvrijednim diplomama bez ikakvog znanja

Avatar juricamesko
juricamesko
20:06 22.03.2016.

potvrde li se sve ove nepravilnosti i podvale svima će postati jasno da je smanjenjem borbene spremnosti u zračnom prostoru ugrožena nacionalna sigurnost a time je politička i svaka druga odgovornost bivšeg ministra Kotromanovića postaje nesporna.isrtrgom treba ići do samog kraja.

BL
Blomberg
19:55 22.03.2016.

Ovi zastarjeli Migovi, su samo za muzeje, i cim prije treba ih maknuti da si ne blamiramo tu nasu Hrvatsku. Koliko ja znam nama je Amerika ponudila rabljene borbene avione i siguran sam da su prema ovim Ruskim kantama super.a super. Maknimo se od ovog siromasnog Istoka jer svi , a mi sa njima samo krpamo i to sa starim krpama.A sve ove koji su sa rusima " suradjivali " za remont tog srota treba pozatvarati ti nisu mislili za HR nego samo za svoj dzep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije