Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krediti u francima

Grabar-Kitarović razgovarala s Vujčićem o mogućoj državnoj intervenciji

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ured predsjednice
1/2
11.03.2015.
u 18:48

Ranije tijekom dana predsjednica se susrela i s ministrom obrane Republike Azerbajdžan, generalom zbora Zakirom Hasanovim

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se danas s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem.

Susret je iskorišten za razgovor o stanju i stabilnosti financijskog sustava države kao i o utjecaju mjera monetarne politike na gospodarstvo, napominju iz Ureda predsjednice. Razmotreni su najnoviji novčani i gospodarski pokazatelji.

Državna intervencija

Guverner Vujčić je predsjednicu Grabar-Kitarović upoznao sa stavovima HNB-a o kreditima u švicarskim francima te o nekim mogućnostima državne intervencije. Naglasio je kako će HNB nastaviti činiti sve unutar svog mandata kako bi u suradnji s drugim akterima omogućio nalaženje najboljeg rješenja u atmosferi argumentirane rasprave, a koje bi pomoglo svim dužnicima u švicarskim francima čiji su dugovi porasli nakon skoka tečaja franka.

Predsjednica RH i guverner HNB-a izrazili su zajedničku spremnost na suradnju i nastavak međusobne dobre komunikacije.

Odnos s Azerbajdžanom

Ranije tijekom dana Grabar-Kitarović primila je ministra obrane Republike Azerbajdžan, generala zbora Zakira Hasanova koji se nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Grabar-Kitarović i Hasanov složili su se kako su odnosi Hrvatske i Azerbajdžana primjer dobrih odnosa dviju država i međusobne uspješne bilateralne suradnje, kako na gospodarskom planu tako i na području obrane kroz programe školovanja, izobrazbe i obuke. Naznačeno je kako je od obostranog interesa daljnja nadgradnja navedene suradnje, za što postoje velike mogućnost s obje strane.

Naglašeno je kako su teritorijalna cjelovitost i suverenost država ključne odrednice međunarodne arhitekture temeljene na Povelji Ujedinjenih naroda te da je svako postupanje u suprotnosti s navedenim načelima usmjereno na promjenu međunarodno priznatih granica suverenih država neprihvatljivo i nailazi na osudu međunarodne zajednice. Također, istaknuto je da su stabilnost i mir u području Zakavkazja u interesu ne samo tih država nego Europe i Euroazije u cjelini te da sve prijepore treba rješavati na miran način i dijalogom.

>>'Niti jedna zemlja u svijetu još nije postigla potpunu jednakost spolova'

>>Vice Batarelo traži hitan sastanak s predsjednicom zbog 'lijevo-liberalne' zaklade Clinton

Komentara 7

UI
Uvijek_iskreno
22:25 11.03.2015.

Predsjednica radi puno i radi dobro, samo neka tako i nastavi, pohvale!

DH
dalibor.hren
19:47 11.03.2015.

Bankari su zakonom odobreni lihvari i zelenaši.

ST
Stolic
21:24 11.03.2015.

Kada cete se sastat s papom,junkerom,putinom itd. Ima jos puno posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije