Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović

'Niti jedna zemlja u svijetu još nije postigla potpunu jednakost spolova'

Kolinda Grabar-Kitarović,New York
Foto: Reuters/PIXSELL
11.03.2015.
u 14:36

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je, povodom Međunarodnog dana žena, na raspravi „Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske“ u organizaciji Veleposlanstva Francuske Republike u Zagrebu i GTF – Inicijative za održivi rast

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je, povodom Međunarodnog dana žena, na raspravi „Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske“ u organizaciji Veleposlanstva Francuske Republike u Zagrebu i GTF – Inicijative za održivi rast, priopćio je Ured predsjednice. Osvrnula  se na ključne naglaske i osobne dojmove s dva skupa na visokoj razini o pitanju jednakosti spolova i položaju žena i djevojčica u New Yorku, na kojima je nedavno sudjelovala.

- Temeljni zaključak koji nosim iz New Yorka je, kako nažalost, niti jedna zemlja u svijetu još nije postigla potpunu jednakost spolova, rekla je Grabar Kitarović.

Područje na koje se Grabar Kitarović osvrnula i gdje su učinjeni značajni pomaci je obrazovanje žena i djevojčica. Posebno je naglasila kako je u razvijenim zemljama veći broj žena sa završenim doktorskim znanstvenim studijima nego muškaraca, ali kao strukturni problem navela je činjenicu kako vrlo malo žena završava znanstvene tehnološke, inženjerske te matematičke smjerove.

Grabar-Kitarović osvrnula se i na potrebu poboljšanja zdravstvene zaštite žena, ulogu i položaj žena u gospodarstvu te društvenom i političkom životu. Posebno je naglasila činjenicu kako žene i dalje za isti posao primaju puno manju plaću od muškaraca, a na kraju je pozvala sve, i muškarce i žene, da zajednički rade dalje na unaprjeđenju položaja žena i djevojčica u društvu, priopćio je Ured predsjednice. 

>> Vice Batarelo traži hitan sastanak s predsjednicom zbog 'lijevo-liberalne' zaklade Clinton 

>> Grabar Kitarović u UN-u govorila o jednakosti spolova

Komentara 14

I9
ivan.994
14:44 11.03.2015.

Ni ne treba nam jednakost, nego ravnopravnost. Velika je razlika između ta dva pojma.

AA
aabbcc
15:53 11.03.2015.

Praznik rada 01.05 i dan zena 08.03__ u Kapitalizmu ne postoji i njihova prava mogu pod ruku sa pravima radnika.

DJ
djurex
17:16 11.03.2015.

potpuna jednakost muskarca i zene je ustvari nemoguca misija u praksi...ta toerija zivi samo u gender i gay ideologiji... gayevi kao i obicno su u centru paznje...bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije