Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno u saboru

Glavašević prozvao Plenkovića: E, pa, gospodine premijeru...

bojan glavašević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.01.2017.
u 10:45

"Ako ministar Barišić ima dilemu oko toga tko je u holokaustu bio žrtva, neka se obrati Koordinaciji židovskih općina u Hrvatskoj jer za njih, kao i za nas, tu dileme nema", rekao je Glavašević

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević pozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da "učini svijet boljim" i smijeni ministra obrazovanja Pavu Barišića koji nije smijenio ravnatelja šibenske Tehničke škole Josipa Belamarića jer je zabranio izložbu o Anni Frank.

"Kako je divno to da nitko ne treba čekati ni trenutak da bi svijet počeo činiti boljim – to su riječi Anne Frank. E, pa, gospodine premijeru, ne morate čekati ni vi. Smijenite ministra Barišića i Belamarića i učinite svijet boljim", rekao je Glavašević nakon stanke koju je u Saboru zatražio njegov zastupnički klub zbog, kako su obrazložili, neprimjerenog odnosa Vlade prema žrtvama holokausta, a u povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust.

"Nije potrebno Povjerenstvo da istraži je li se dogodilo nešto strašno, bar ne onima koji znaju tko je u holokaustu bio žrtva, a tko zločinac. Ako ministar Barišić ima dilemu oko toga, neka se obrati Koordinaciji židovskih općina u Hrvatskoj jer za njih, kao i za nas, tu dileme nema", rekao je Glavašević.

Ovaj dan obilježava se kao spomen na žrtve nacističkog režima. A što je s Hrvatskom i jesmo li u tome vjerodostojni, zapitao se.

"Na našu sramotu nismo. U 2017. godini u Jasenovcu stoji ploča sa simbolima i riječima kojima su pečaćene naredbe za ubijanje tisuće nevinih, a slična se ploča nalazi i u Kutini. Na naši sramotu, u Šibeniku je ravnatelj jedne škole zabranio izložbu o Anni Frank jer 'partizane prikazuje kao cvijeće, a ustaše kao koljače i zločince' i zbog toga je Koordinacija židovskih općina odlučila da neće sudjelovati u programu obilježavanja današnjeg dana sjećanja s Vladom RH jer ne želi stajati s onima koji dopuštaju relativizaciju ustaštva ili s onima koji to sami čine", rekao je Glavašević.

Premijer Plenković, kazao je, ovih je dana otišao u Izrael "pokušavajući amortizirati tu sramotu". "Poveo je i potpredsjednika Sabora gospodina Brkića koji je napisao molitvu i umetnuo je u Zid plača. Nadam se da je u tim njegovim molitvama bila i Anna Frank", rekao je SDP-ovac.

Komentara 31

NI
ninja72
11:13 27.01.2017.

Sveznajuci spusti se na zemlju nemas ti pojma o zivotu, sve sto si do sada postigao nisi postigao svojom sposobnoscu vec na tudi racun-malo bolje prouci povijest ; biti ces mozda malo pametniji.

FR
fredyooo
13:10 27.01.2017.

Tom glupom sintagmom Glavašević opravdava i četnička divljanja po hrvatskoj jer su iz svog kuta gledanja činili svijet boljim ubivši mu oca ali on to nikada nije ni osudio.

77
777CRO
13:11 27.01.2017.

Glavasevic ... šta je sa Ovčari. , Škabrnjom ... da li tražiš one koji su ti ubili oca i koji danas slobodno žive u Hrvatskoj ? Sta je sa stanimirovucem , grcicem ... da li se ikada upitaš kako su SDP - partizani - cetnici - sbolirani ubili tvoga oca i zašto ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije