Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnogovornik predsjednice

Bit će ušteda. Ured će biti manji od Josipovićevog

Luka Đurić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
20.02.2015.
u 12:33

To ne znači da će Ured predsjednice ostati na samo 13 dužnosnika

Ured predsjednice zasad ima 13 dužnosničkih mjesta, a u vrijeme Ive Josipovića bilo ih je 40.

Potvrdio je to danas glasnogovornik Kolinde Grabar-Kitarović Luka Đurić. To ne znači da će Ured predsjednice ostati na samo 13 dužnosnika pošto je ekipiranje Ureda još u tijeku i trebalo bi biti dovršeno do kraja idućeg tjedna.

- Sigurno je da će biti ušteda i da će Ured biti manji - poručio je Đurić. Novost je da na Pantovčaku ostaje Vito Turšić, Josipovićev predstojnik Ureda, jer je predsjednica odlučila zadržati kontinuitet na Pantovčaku. On postaje ravnatelj savjeta, dakle poveznica između predsjednice i njenih savjetnika. Tvrdi se da Josipović nema nikakve veze s ingerencijama da Turšić ostane na Pantovčaku.

Tito će završiti u nekom od muzeja

Kada je riječ o Titovoj bisti koju će ukloniti s Pantovčaka, doznaje se da će u dogovoru s kustosima Tito završiti u nekom od muzeja. Još nije odlučeno u kojem. Predsjednica ima ideju mijenjati postav umjetnina na Pantovčaku, dakle povremeno mijenjati iznajmljene umjetnine i na Pantovčaku imati živi postav u smislu tih promjena.

S obzirom na ideje oko unutarnjeg preuređenja Pantovčaka dojam je da predsjednica više ne razmišlja o preseljenju u Visoku, no u njenom Uredu tvrde suprotno, pa kažu da će povjerenstvo odlučiti o isplativosti tog preseljenja. Predsjednica će zadržati i običaj ispijanja kave s građanima, što je imao i Josipović, ali ne mora značiti da će se to događati isključivo na Pantovčaku.

>>Grabar-Kitarović i službeno izabrala svoj tim

>>Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku primila Anne Brasseur

>>Kolinda i Milanović razgovarali, fra Zovko blagoslovio prostorije Ureda

>>Predsjednica Kolinda braniteljima: 'Obećala sam da ću biti među vama'

Komentara 61

Avatar navijač
navijač
12:42 20.02.2015.

Kakav god tim bio bit će to tim za Hrvatsku , samo naprijed !

DU
Deleted user
13:05 20.02.2015.

U dva dana je napravila više koristi od Josipovića za 5 godina,smanjila je trošk državi za preko 2 milona kuna godišnje,bravo predsjednice!

TY
Typo
12:59 20.02.2015.

morski čovik 3, navijač, Dr Evil - i svi ostali iz SDP stražnjice, odite na jutarnji list - pa tamo laprdajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije