Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećanje PDV-a

Cappelli: Razgovarat ću s Marićem, dajte mi sedam dana

Gari Cappelli
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.10.2016.
u 19:51

"Stanje je proračuna takvo da svi moramo shvatiti da se neke stvari moraju mijenjati"

Prvi susret ministra turizma Garija Cappellija s branšom, na Danima turizma u Bolu na Braču gdje se okupilo oko tisuću turističkih radnika, nije protekao u najsretnijem ozračju. Vijesti s Vlade, o mogućnosti da stopa poreza na dodanu vrijednost ugostiteljstvu naraste sa sadašnjih 13 na čak 25 posto, doputovala je iz Zagreba do Brača prije njega, a on sâm nije mogao čvrsto obećati da se ta najava neće i ostvariti.

– To je prijedlog koji tek ide u javnu raspravu. Tijekom idućih sedam, osam dana sva će ministarstva dati svoje mišljenja, pa i Ministarstvo turizma. Ukupno je riječ o 15 različitih prijedloga, odnosno toliko zakona o porezima koji bi išli u izmjene. Idući tjedan nalazim se s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu, a razgovarat ću osobno i s ministrom financija. Stanje je proračuna takvo da svi moramo shvatiti da se neke stvari moraju mijenjati. Mislim da će nekih korekcija biti, vidjet ćemo je li to u turizmu, dajte mi sedam dana... – izjavio je večeras u Bolu ministar Capelli uoči najsvečanijeg dijela Dana turizma – dodjele nagrada pobjednicima sezone 2016.

>> Ministar financija otkrio koliki će učinak imati predložena porezna reforma

>> Porez na dohodak nakon reforme neće plaćati 1,4 milijuna ljudi

Komentara 6

AN
anakonda
22:12 27.10.2016.

A kad je smanjen PDV u turizmu sa 25 posto na 13 zasto cijene u ugostiteljstvu nisu pale ?

LA
lana78
23:00 27.10.2016.

ma zasto bi njima pdv bio 13%??? nisam primjetila da su smanjili cijene kakve su to gluposti pdv samo za hranu i za djecje potrepstine treba biti nizi,a ne za ugostiteljske usluge ne treba tu popustit niti malo

Avatar deziderij
deziderij
06:18 28.10.2016.

Od Marića, Todorićeva pulena i igrača, nisam ništa drugo niti očekivao. Sve te "reforme" koje je taj načinio su kozmetičke i zamazivanje očiju pučanstvu kojemu od njih ničega dobroga. Sve učinjeno ide na ruku onima koji ionako imaju toga svega previše ali ovaj narod nije ništa drugo niti zaslužio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije