Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šefica Porezne

Evo što je Stoja Mučaji ove godine govorila o Sinovčiću

Stoja Mučaji
Foto: Screenshot/YouTube/HRT
02.12.2014.
u 14:12

– Neka potraživanja Rene Sinovčića prema društvu VOX jednostavno su nestala u predstečajnoj nagodbi, a pojavila se treća osoba – kazala je Mučaji

U Zadru je danas uhićen poduzetnik i prvi čovjek NK Zadar Reno Sinovčić zajedno sa još šest osoba zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju.

Reno Sinovčić često se medijski obračunavao sa šeficom zadarske Porezne uprave Stojom Mučaji koja je problematizirala, prema njezinu mišljenju, uvećavanje potraživanja u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke VOX. Krajem siječnja Mučaji je za HRT objasnila zašto su je često napadali mediji koje kontrolira Reno Sinovčić. – Nastali su problemi i oko utvrđivanja obveza, nadzora i oko naplate obveza društava koje kontrolira Reno Sinovčić, a vrhunac je svega kraj prošle godine i to problem oko predstečajne nagodbe kada sam primijetila da se neki podaci, s kojima smo prije raspolagali, ne podudaraju se u odnosu na objavljeno u predstečajnoj nagodbi – kazala je Mučaji i dodala da su neka potraživanja "Rene Sinovčića prema društvu VOX jednostavno nestala u predstečajnoj nagodbi, a pojavila se treća osoba".

Najviše se to odnosilo na potraživanje od više od 21 milijun kuna Dalibora Zebića, nekadašnjeg igrača i bivšeg trenera, a sada direktora NK Zadar od tvrtke VOX. Ukupna dugovanja VOX-a bila su 79 milijuna kuna.

Mučaji je otkrila da su je prije 14 godina pokušali ubiti. – Eto, igrom slučaja ostala sam živa... To je ista grupa i isti cilj. Njima je jedino cilj mene eliminirati iz poreznog tijela jer znaju da sa mnom ne mogu pregovarati onako kako su naučili s drugim institucijama – kazala je Mučaji. Rekla je da su pojedinci iz te grupe bili uključeni i u pokušaj njezina ubojstva prije 14 godina, kao i u medijske napade prije godinu dana. – Isti pojedinci sigurno su bili uključeni i prije i danas. To je grupa, nije to samo Reno Sinovčić, to su interesne grupe – kazala je Mučaji.

>>Uhićen Reno Sinovčić i još 6 osoba. Njegov zet napao novinarku

>>Na bolovanju 12 godina, a sad je šefica zadarskim poreznicima

>>'Nadam se da će Sinovčić, taj dobrotvor i žrtva, biti pušten'

>>'Privatizaciju NK Zadra provodilo je ministarstvo, odnosno država'

Komentara 6

Avatar Feniks
Feniks
14:41 02.12.2014.

Gospođa je clanica SDP-a. Sinovcic nije clan HDZ-a.

DI
Diosiario
15:13 02.12.2014.

Reno Sinovčić ima sto mutnih poslova, pogotovo su to oni poslovi koje obavlja sa svojim kompanjonom Jadrankom Lisicom a sve pod pokroviteljstvom Stjepana Mesića i Josipa Manolića čiji to jesu igrači. Otud i ovakva sabotaža, gdje se Sinovčića goni u jednom običnom igrokazu za nešto što on nije kriv. A kad njega ideš ganjati za nešto što nije kriv, kraj toliko stvari za koje jest kriv, to priča svoju priču o tome koliko su drugovi zajašili na institucije i upregnuli te iste institucije za svoje jeftine političke spinove. Točno je da je Reno Sinovčić do 2010. bio član HDZ-a, ali isto tako i njegovi pokrovitelji Mesić i Manolić su bili članovi HDZ-a. To ne znači ništa osim da je Reno Sinovčić bio just another one ubačeni.

RT
Rollo.Tomasi
15:49 02.12.2014.

Iskreno, tako mi je svejedno za tog Sinovčića. Ali me ždere činjenica da je osoba na tako visokoj profesionalnoj dužnosti članica SDP-a. Pa koja je to fora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije