Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovan krizni stožer

Evo kako pomoći unesrećenima u poplavama

Opačić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
18.05.2014.
u 23:00

– Svi koji žele pomoći sve potrebito mogu donijeti u prostorije Ministarstva u Savskoj 66 a – priopćili su iz Ministarstva socijalne politike i mladih

Ministarstvo socijalne politike i mladih osnovalo je krizni stožer za prikupljanje humanitarne pomoći unesrećenima u poplavama u Hrvatskoj.

– Svi koji žele pomoći sve potrebito mogu donijeti u prostorije Ministarstva u Savskoj 66 a – priopćili su.

Apel za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj odaslao je i Crveni križ, a detalje o donacijama pročitajte ovdje. Također, Vlada je preko svog profila na Twitteru prenijela kako Crveni križ građane Primorja i Dalmacije moli da ne sakupljaju hranu i vodu nego da pomoć doniraju putem njihova računa.

Istodobno, mnogi građani putem društvenih mreža prenose informacije o prikupljanju pomoći i za žrtve poplava u BiH i Srbiji, a isto čine oni u susjednim državama objavljujući prije spomenuti apel Crvenog križa.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije odlučio je zajedničkim snagama organizirati humanitarnu akciju kako bi se pomoglo svim ljudima kojima je pomoć prijeko potrebna.

– Pozivamo sve braniteljske i stradalničke udruge, učenike, studente, sportaše, njihove organizacije, kao i sve ostale građane da nam se priključe u prikupljanju pomoći i da zajedničkim snagama pomognemo ugroženom stanovništvu – poručili su branitelji, a svi koji se žele uključiti u akciju ovdje mogu vidjeti popis osoba za kontakt.

I Hrvatski Caritas pozvao je sve građane i tvrtke da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć. Navode da je novčanu pomoć moguće uplatiti na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175 ili online uplatama na www.caritas.hr.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina naveo je da će iz interventnih sredstava uputiti 20.000 kuna za osiguravanje hrane i pitke vode ugroženim obiteljima.

Humanitarnu akciju za pomoć stanovnicima poplavljenih područja Hrvatske pokrenula je i udruga Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Hrvatske.

– Donacije se mogu uputiti uplatama na broj računa Saveza za energetiku Hrvatske, Majstora Buvine 19, IBAN HR1723600001102361026 s pozivom na broj 00 74462-2014-10 s naznakom "Humanitarna akcija za pomoć stanovnicima poplavljenih područja Hrvatske", a sav će se sav novac prikupljen ovom akcijom usmjeriti na pomoć najugroženijim područjima pogođenima poplavama u Hrvatskoj – navode u priopćenju.

Udruga Za šapu! Vukovar pomaže ljudima i životinjama županjskog kraja

U akciju pomoći stanovnicima Županje i okolnih sela uključili su se i volonteri  udruge Za šapu! Vukovar. Uz pomoć engleske udruge Actio Aif for Animal pripremili su deke, poplune i odjeću za ljude iz poplavljenih područja, kao i hranu za unesrećene životinje. U ponedjeljak od 9 do 10 sati ispred veterinarske ambulante Anubis Klub, Vijeća Europe 236, skupljat će i ostale potrepštine za ljude koji su ostali bez domova, ali i one koji im pomažu – hrana, voda, sokovi. Nakon akcije prikupljanja, sve će prevesti do ugroženog županjskog kraja.

>>Naložena evakuacija Vrbanje, Drenovaca i Bošnjaka. Bujica nosi stabla i uginule životinje!

>>Sava probila nasip u Orašju, u Gračanici žive kao u vrijeme rata

Komentara 14

MA
MakyM
16:40 18.05.2014.

Mogu dati smjestaj za dvije osobe ili bracni par sa djecom, hrana, topla voda, za kontakt telefon molim nazovite 099 6807930. nalazim se u Donji Andrijevci. Za prijevoz nema problema.

DE
Dejan1000
15:46 18.05.2014.

A zasto se prikuplja pomoc za Srbiju i BIH kad je pomoc potrebna i Hrvatskoj.

JN
Justice.No.1.
15:01 18.05.2014.

Hoteli u Vinkovcima su prazni, posebno se odnosi na hotel Slavonija u centru Vinkovaca, zbog čega vlast u Vinkovcima i vlasnici hotela u čitavoj okolici koji su prazni ne žele primiti stradalnike??!! Molim Večernji list da ovo objavi javno da se ti ljudi posrame! Ljudima treba pod hitno smještaj! A ti hoteli PRAZNI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije