Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osoršćica

Dvije nesreće na istoj stazi - sat vremena nosio djevojku na leđima

HGSS
Foto: HGSS
1/2
14.08.2015.
u 22:28

Spašavatelj je djevojku nosio jer je procijenjeno da je to najsigurnija tehnika

HGSS je u srijedu navečer imao dvije akcije spašavanja na lošinjskoj Osoršćici, gdje su dvije djevojke ozlijedile nogu na istoj stazi, ali na različitim mjestima i u drugo vrijeme.

Oko 20 sati mlađa njemačka državljanka spotaknula se i ozlijedila nogu, zbog čega više nije mogla hodati. Spašavatelj je djevojku, koja je bila jednake mase kao i on, sat vremena nosio na leđima, jer je procijenjeno da je to najsigurnija tehnika za taj konkretni slučaj, do najbliže prometnice, gdje je predana prijateljima.

Međutim, nedugo potom, još je jedna djevojka iz iste skupine ozlijedila nogu, i to još teže nego prva. U ovom slučaju, međutim, kao transportno sredstvo korišten je mariner, posebna brdska nosilja, javili su iz HGSS-a. Pola sata iza ponoći unesrećena je u Nerezinama predana na danju skrb ekipi Zavoda za hitnu medicinu PGŽ.

HGSS je pak jučer imao dvije akcije na Paklenici. Spašavatelji su prvo spasili zalutalu obitelj na teško pristupačnom terenu, neadekvatno opremljenu, bez hrane i vode. Jedan od članova obitelji, 62-godišnjak, imao je kroničnih srčanih poteškoća i stanje mu se pogoršalo pa je helikopterom prebačen do Zemunika. Prilikom ove akcije jedan spašavatelj zadobio je lakšu ozljedu noge.

Istog dana u NP Paklenica, na području Planinarskog doma Paklenica, helikopterom je spašena unesrećena mlađa ženska osoba, strana državljanka sa lomom noge. Prebačena je helikopterom prebačena do heliodroma u Starigradu i predana na skrb djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu na daljnju skrb.

>> Pulski vatrogasci spasili dvojicu plivača koji nisu mogli isplivati na obalu

>> Pogledajte što je HGSS poručio turistima!

Komentara 7

Avatar ARENA
ARENA
23:17 14.08.2015.

HGSS radi bez greške. Ko Švicarski sat. Njihove usluge bi trebalo početi naplačivati.

OB
ObrenM
11:47 15.08.2015.

Fracuska koljevka diplomacije i kulture.?!Nevjerovatno je da srcani bolesnik u poznim godinama ide bez hrane vode i lijekova u vrletni kraj.Kojim koeficijentom ocijeniti ovu ludu obitelj?Neka i dalje za takove besplatno radi Hgss i ostale sluzbe.Da se je to nasem turistu desilo u kojoj zemlji kulture mogao bi digniti dugorocni kredit za troskove spasavanja.Skidali smo gace kod ulaska u Eu,a sada i pred svim"turistima".

Avatar comparator
comparator
06:03 15.08.2015.

To brdašce na Lošinju je postalo izazov ? Dobro bio sam dječak kad sam se gore popeo i nije mi izgledalo nešto. Moram to ponoviti.Pitam se koliko se je promjenio krajolik i ima li sad više šume.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije