Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Dok Oleg Butković apelira na zastupnike da se uozbilje i dolaze na posao, Dilber i Nakić vjeruju da će kvoruma u petak biti

sabor
Foto: Pixsell
1/4
15.05.2016.
u 12:57

Most neće ostati ni sa kime u vladi radi samozavaravanja, moje napuštanje pozicije savjetnika znak je da je granica vrlo blizu, rekao je bivši savjetnik Bože Petrova Ivan Relković (Most)

Nakon što saborski zastupnici posljednja tri petka nisu uspjeli skupiti kvorum i glasati o zakonima o kojima su prethodno raspravljali tijekom svakog od ta tri tjedna. U petak su ostavke na mjesta potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a dali Gordan Jandroković i Davorin Mlakar. Predsjednik kluba je Ivan Šuker.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture  Oleg Butković (HDZ) poručio je zastupnicima svoje stranke da se uozbilje i počnu dolaziti na posao. Savjetnik Bože Petrova Ivica Relković (Most) napustio je svoju funkciju i za Večernji list rekao da "nema te plaće ili honorara koji je uteg za napuštanje 'fotelje' ako stvari ne idu kako treba. Te da Most neće ostati ni sa kime u vladi radi samozavaravanja te da je njegovo napuštanje pozicije savjetnika znak da je granica vrlo blizu.

I ministri u Timovu timu iz HDZ-ove kvote koji su na stranačkim skupovima u Rijeci i Zadru nezadovoljni su ovakvim stanjem u Saboru. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković tvrdi kako njegovo ministarstvo ima nekoliko zakona u pripremi, no hoće li se donijeti, ovisi o dolasku zastupnika na posao. 

"Vladajuća većina postoji, ali zastupnici moraju shvatiti da je dolazak na posao njihova obveza, jer o tome ovisi budućnost Hrvatske", poručio je Butković. piše HRT.

Zastupnik Željko Dilber (HDZ) tvrdi da će u petak Sabor imati kvorum. "Činjenica je da je većina u Saboru tijesna i da nam je bitan svaki glas. Rekao bih da se radi o nepromišljenosti", poručio je Dilber. Optimističan je i ministar zdravlja Dario Nakić. "

U Vladi ministri korektno komuniciraju i rješavaju probleme na dnevnoj razini. Problemi u komunikaciji na razini Sabora su rješivi, zastupnici moraju biti svjesni težine trenutka", kazao je Nakić. Dodao je kako oporba nije spremna sudjelovati u raspravi o problemima.

>> Reakcija gospodarstvenika: Novi izbori paralizirali bi zemlju i zaustavili rast BDP-a

>> Nisam htio Lozančića ostaviti na cesti. Zavrijedio je više, naći ćemo mu poziciju u javnoj firmi

Komentara 10

Avatar Melankolija
Melankolija
17:02 15.05.2016.

Doveli su si "cuvara logora"? Hahaha,..a u pm, ovo je ludje od Vrapca.

DH
dalibor.hren
15:37 15.05.2016.

Dolazak na posao je obveza i za to ne treba "apelirati!" Tko ne dolazi - cipela!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:19 15.05.2016.

Otkud sad tijesna vecina u saboru? Totalno rasulo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije