Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguća i tuča

Do kraja tjedna promjenjivo vrijeme, grmljavinski pljuskovi u Dalmaciji

Nikola Cutuk/PIXSELL
16.06.2014.
u 20:51

U srijedu će povremene kiše još biti u mnogim krajevima, osobito u Dalmaciji gdje se kiša očekuje i u četvrtak

U ponedjeljak je u Hrvatskoj prevladavalo pretežno oblačno vrijeme, a slično će se vremenske prilike nastaviti i sutra, javlja DHMZ. U unutrašnjosti se u utorak očekuje umjereno do pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo. Povremeno kiša, uglavnom u gorju i Slavoniji, te osobito u Dalmaciji gdje se očekuju i pljuskovi s grmljavinom. Najniža temperatura kretat će se od 10 do 15, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna između 19 i 24 °C, u gorju niža.

Promjenljivo oblačno vrijeme prevladavat će i do kraja tjedna. U srijedu će povremene kiše još biti u mnogim krajevima, osobito u Dalmaciji gdje se kiša očekuje i u četvrtak. U Dalmaciji su mogući i obilniji pljuskovi s gmljavinom. U petak sunčanije i uglavnom suho. Slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru umjerena do jaka bura, na jugu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadnjak.

Postupno će biti sve toplije. Meteoalarm je zbog mogućnosti obilnije kiše te pljuskova s grmljavinom praćenih tučom i prolazno pojačanim vjetrom do kraja ponedjeljka izdao narančasto upozorenje za Dalmaciju. To znači da će vrijeme biti opasno, a čak su moguće i štete te ljudske žrtve.

>> Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo Dalmaciju, u Dugopolju padala tuča

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije