Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni državni odvjetnik

Dinko Cvitan odgovorio na pitanje o svojoj smjeni

03.06.2014., Zagreb -13. sjednica Nacionalnog vijeca za pracenje suzbijanja korupcije u Hrvatskom saboru. Na sjednici se raspravljalo o izvjescima DORH-a i policije. Dinko Cvitan.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.01.2017.
u 17:21

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izjavio je novinarima da ponavljanje izvještaja o radu Državnog odvjetništva za 2015. ne gleda kao naznaku njegove smjene

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izjavio je novinarima da ponavljanje izvještaja o radu Državnog odvjetništva za 2015. ne gleda kao naznaku njegove smjene.

Saborski odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina prihvatio je izvještaj Državnog odvjetništva za 2015. koje je u četvrtak predstavio glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Odbor za ljudska prava je i ranije prihvatio DORH-ovo izvješće za 2015. ali u prošlom sazivu Sabora koji o tome zbog pada vlade i raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora nije stigao glasovati.

Novinari su nakon sjednice pitali Cvitana je li prebacivanje s odbora na odbor i ponavljanje izvještaja za 2015. naznaka njegove smjene. No, Cvitan je odgovorio da on to ne gleda na takav način.

„Morala je biti održana ova sjednica za ljudska prava. Ovo je deveti saziv, ono je bio osmi. Događalo se to i za Bajića koji je 2011. podnosio izvješće za 2009. Nije ni moje da iščitavam što će i tko će biti. Nigdje nije ni propisano da Vlada daje pozitivno ili negativno izvješće o radu DORH-a“, rekao je.

Izvješće za 2015. o kojem će Hrvatski sabor raspravljati u 2017. trebalo bi pokazati odnos vlasti, odnosno HDZ-a i Mosta, prema glavnom državnom odvjetniku s obzirom na to da se još za mandata bivšeg premijera Tihomira Oreškovića nagađalo kako bi Cvitana mogli razriješiti prije isteka mandata.

>> DORH se žali na zastarjelu opremu i prekratke rokove za istrage

Komentara 5

ER
EroK
19:29 26.01.2017.

Cvitan i Bajić su do grla u kriminalnom blatu i morali bi odgovarati na sudu!

Avatar comparator
comparator
19:29 26.01.2017.

Nakon ovakvog ispada koji sam vidio na Dnevniku HRT a i gdje Cvitan na živčan način odgovara na pitanje Bruni Esih uvjeren sam kako ovaj čovjek nije kvalitetno rješenje za podizanje rejtinga Hrvatske u borbi protiv korupcije !

IV
Ivan50
19:49 26.01.2017.

Smijena po hitnom postupku.Oportunisti kao i Stevan vicmeher.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije