Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavanje

Dječaka na Hvaru ugrizla zmija, hitno prebačen u bolnicu

avion
Foto: MORH
13.08.2014.
u 16:12

Ozlijeđeni dječak jedan je od šest pacijenata koji su helikopterima HRZ-a i PZO-a prebačeni s otoka Hvara do KBC-a Split

Devetogodišnji dječak, koji je zbog ugriza zmije oko 15.30 zaprimljen u splitsku bolnicu u teškom i životno ugroženom stanju, u ovom trenutku relativno je stabilno, potvrdili su nam iz KBC-a Split. Dječaka je na Hvaru za stopalo ugrizla zmija otrovnica, a nije poznato o kojoj vrsti je riječ, sumnja se da je poskok. Dječak je primio protuotrov te se nastavljaju sve mjere intenzivnog liječenja.

Ozlijeđeni dječak jedan je od šest pacijenata koji su danas helikopterima hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane hitno prebačeni s otoka Hvara do KBC-a Split, priopćio je MORH. Akcije spašavanja započele su u noći s utorka na srijedu, oko dva sata, kada su s hvarskog helidroma helikopterom Mi-8 MTV prevezene dvije talijanske i jedna francuska turistkinja.

Hitnim letom u srijedu oko 12 sati zbrinut je i jedan austrijski državljanin do KBC-a Split. Helikopterska posada nakon ove hitne intervencije nije napuštala helikopter, već je obavila još jedan let u kojem je ukrcana pacijentica.

Tijekom leta, dobili su dojavu kako hitnim letom trebaju prevesti i dijete zbog ugriza zmije te je u istom letu s hvarskog helidroma uz ženu prevezeno i dijete na daljnju medicinsku obradu u splitske Firule.

>>Turisti svjedočili dramatičnom spašavanju Austrijanke iznad Baške!

>>Odjeveni kao za plažu s djecom krenuli na Velebit. Umalo se smrzli na 10° C

Ključne riječi

Komentara 10

SA
sablja810
17:29 13.08.2014.

Majko mila

AG
Agricola
20:44 13.08.2014.

U Hrvatskoj postoje samo tri otrovne zmije, to su poskok, riđovka i planinski žutokrug. Ovo zadnje otpada u startu, dakle izbor nije velik.

T1
t111
17:55 13.08.2014.

bolje da ga ugrizla zmija nego crna udovica. hrvatska trenutno nema protuotrov za crnu udovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije