Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši predsjednik

Danilo Türk odbacio tvrdnje da je među potencijalnim kandidatima za člana Arbitražnog suda

Danilo Turk
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
24.07.2015.
u 13:00

S Arbitražnog suda poručili su da Slovenija ima 15 dana da pronađe zamjenu za Sekoleca

Bivši slovenski predsjednik Danilo Türk odbacio je tvrdnje da je među potencijalnim kandidatima za člana Arbitražnog suda u Haagu, prenosi 24ur.

Naime, zbog toga što je kao predsjednik Slovenije bio uključen u postupak pripreme arbitražnog sporazuma, ne može biti imenovan na položaj arbitra.

Neslužbene informacije o tome da se Türk nalazi među potencijalnim kandidatima za novog slovenskog arbitra objavila je jučer Televizija Slovenija. Osim Turka, kao potencijalne kandidate spomenuli su  i ustavnog suca i stručnjaka za međunarodno pravo Ernesta Petriča  te pravnika i diplomata Boruta Bohteta.

Podsjetimo, nakon izbijanja skandala s arbitražom između Hrvatske i Slovenije ostavku je  podnio slovenski član Arbitražnog suda u Haagu Jernej Sekolec, a ponudila ju je i slovenska zastupnica pred sudom Simona Drenik iz ministarstva vanjskih poslova.

Njihove ostavke uslijedile su samo dan nakon što je Večernji list objavio audiosnimku razgovora Sekoleca i Drenik u kojoj se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara.

S Arbitražnog suda poručili su da Slovenija ima 15 dana da pronađe zamjenu za Sekoleca.

Inače, nakon što su pale ostavke Sekoleca i Drenik Slovenske Novice špekuliraju da će sa mjesta ministra vanjskih poslova morati odstupiti Karl Erjavec.

>> Sud: Čim Ljubljana da novog arbitra, nastavljamo kao da ništa nije bilo

>> Jernej Sekolec podnio ostavku, ostavku ponudila i Simona Drenik! Sud: Imate 15 dana da nađete zamjenu

Komentara 11

DU
Deleted user
11:05 24.07.2015.

arbitrazni sud vise nije opcija za hrvate!

DU
Deleted user
10:54 24.07.2015.

sud prima isključivo osobe koje su spremne uzeti mito

DU
Deleted user
11:23 24.07.2015.

Hrvatskoj svejedno tko će biti novi slov. arbitar u arbitražnom vijeću jer se to svede na sjaši Kurta, da uzjaši Murta - oni svi do jednog imaju "ugriz" do Zadra i Kornata, minimalno... Finta jest da je granica na moru određena, pod opisanim i teško zamislivim uvjetima vodanja po večerama i tko zna čega još tu bilo, a sad slijedi hokejaška leteća izmjena i umjesto jednog lika, "pak" će ošinuti drugi lik u našem smjeru - što je zacrtano, to i ostalo važeće, je li... FIFA bi se ponosila ovom arb. komisijom! To je njihov stil rada, korupciji hvala, ona nas održala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije