Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u garaži

Danijel nešto krije. Nije ispričao sve o ubojstvu

danijel horvat
Foto: Privatni album
1/2
13.05.2014.
u 14:30

Raspop Danijel Horvat zatukao je Vesnu Hajdarović batom za meso nakon što ga je žena godinama proganjala

– Vidimo se jedanput mjesečno. Javi nam se kad mu nešto treba pa mu odnesemo čarape, rublje i higijenske potrepštine. Odnijeli smo mu i tenisice. Drži se, a o tome što se dogodilo, ne želi govoriti.

Pet udaraca u glavu

– Mi ne postavljamo pitanja. Čini mi se da nešto krije, da nije sve rekao kad su ga ispitivali – kaže Stjepan Horvat iz međimurskog sela Selnice, otac bivšeg svećenika i redovnika Družbe misionara Krvi Kristove Danijela Horvata (37) koji čeka početak suđenja za ubojstvo 52-godišnje Vesne Hajdarović koje se dogodilo 5. veljače u podzemnoj garaži u II. Barilovićkoj ulici u Zagrebu.

Ta ga je žena, tvrdi bivši svećenik, proganjala od 2007. godine. Bila je opsjednuta njime.

Kad se zaljubio i oženio, preklinjala ga je da se vrati redovničkoj službi. Vjerovala je da će joj uzvratiti ljubav. Kao u filmovima, dolazila bi pred zgradu na Trešnjevci u kojoj je živio sa suprugom Katarinom i njezinim sinom iz prvog braka te gledala prema prozorima.

U iskazu je ispričao da ju je, nakon što mu se ponovno javila, 5. veljače pozvao na kavu u Ozaljskoj ulici. Otpješačili su do zgrade na Trešnjevci. Sišli su u podzemnu garažu. Ponovno ga je počela nagovarati da ostavi suprugu i ode s njom. Pokušala ga je i zagrliti. Odgurnuo ju je, a ona je s poda garaže uzela kuhinjski bat za meso i zamahnula prema njemu. Oduzeo joj je bat i počeo udarati. Jedanput, dvaput... Ubijena je s pet udaraca u glavu. Horvat je istražiteljima rekao da je bat u garažu donio tri mjeseca prije jer je bio raskliman pa ga je supruga zamolila da ga popravi.

Zabrana prilaska

– Odnio sam ga u garažu, ostavio na podu i zaboravio na njega – tvrdi. Kad se 2012. razredio, počela ga je još intenzivnije pratiti pa i prijetiti mu. Prijavio ju je policiji. Dobila je zabranu prilaska, a u ožujku prošle godine uvjetno je osuđena na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od tri godine. Kako joj on nije odgovarao na pozive i pisma, posjetila je njegove roditelje u Međimurju.

– Vikala je na ulazu u dvorište da nagovorimo Danijela da se vrati među svećenike, ali sam je odmah otjerao. Ta žena nije bila normalna – kaže Danijelov otac Stjepan. On i supruga teško podnose čekanje da počne suđenje. Čuju seoske priče o tome da je između Danijela i Vesne bilo nečeg više dok je još bio svećenik. O pokojnici se u Međimurju malo zna. Nakon rastave okrenula se vjeri. Odselila se u Zagreb, kako bi bila što bliže Danijelu. Njegovi roditelji ističu da su se rijetko čuli sa sinom, posebno otkako je 2012. napustio svećeničku službu.

– Malo toga znamo o tome što se događalo u Zagrebu. S Danijelovom suprugom nismo uopće u kontaktu. Nikad si nismo bili dobri, nisu nas ni zvali da ih posjećujemo kad su počeli zajedno živjeti – kaže Stjepan.

>>'Kod matičara je zakazala naše vjenčanje. Čak mu je i platila'

Komentara 2

Avatar Feniks
Feniks
14:46 13.05.2014.

Nije moguće da ova osoba nema sliku gdje nije u sveć. odori, jer dotični nije svećenik. Bitno je izgleda kad god se može pljucnuti na crkvu.

DU
Deleted user
15:19 13.05.2014.

Pada mi na pamet slučaj Marka Franciškovića kojega su spremili na psihijatriju na devet mjeseci, zdravog s izmišljenom dijagnozom, nakon što se prijetio ministru Ostojiću na fejsu, to je bilo idealno riješenje za Danijela, trebao je samo nagovoriti dotičnu gospođu da preko fejsa zaprijeti Ostojiću i bila bi odmah predana policiji i stacionirana na psihijatriji gdje je očito i trebala biti. Ali na žalost Danijel nije znao za za takvu mogućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije