Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK

Cvitan: Nitko osim USKOK-a nije vodio istragu i dosad nije počinjena nijedna greška

dinko cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
08.03.2017.
u 15:59

- Ne mogu vam govoriti u kojoj je fazi istraga i tko će steći koji status u istrazi - rekao je Cvitan.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan odgovarao je danas na pitanja novinara u Saboru gdje je rekao kako 'istraga raste i širi se'. 

Poručio je kako ne misli da je pogriješio te je negirao navode da je istraga odrađena nestručno.

- Istraga nije odrađena niti traljavo niti nestručno, nijedna greška u istrazi do sada nije počinjena. Nitko nije osim USKOK-a vodio istragu. Sve smo mi primijetili u spisima, apsolutno sve - rekao je Cvitan i dodao kako "nitko drugi nije ništa otkrio".

- Ne mogu vam govoriti u kojoj je fazi istraga i tko će steći koji status u istrazi - rekao je Cvitan.

- Pozvat ćemo na razgovor svakoga tko je potreban da dođe na razgovor. Nadam se da sam uvjerio saborske zastupnike da ni u koji način neovisnost struke dovedena u pitanje. Gospodin Saucha je u postupku, on ima pravo braniti se i medijima dati izjave. Mi to ne radimo. On se brani na način koji mu najviše odgovara - izjavio je.

- Ovo danas su izvidi, a ne pokrenuta istraga. Izvide provodi USKOK, mogao je povjeriti i policiji, ali trebalo bi puno vremena da policijski istražitelji uđu u predmet. Teško mi je kazati koliko će trajati izvidi. Nastojimo ih čim prije provesti, usmjereni su na utvrđivanje svih činjenica. Gledat će se i razdoblja prije vlade Zorana Milanovića. Tužitelj postupa samo u okviru svojih spoznaja, a ne na osnovu što misli ili ne misli. Osnova za postupanje je bilo izvješće ureda za reviziju, za 2015. godinu. Proveli smo izvide i na 2014. i 2013. godinu. Ne možete napraviti 500 stvari odjednom - poručio je Cvitan.

Cvitana su upitali i hoće li postojati sukob interesa ako na davanje iskaza u DORH bude pozvan i sam premijer.

- Apsolutno ne. Dogodila se krađa u srcu vlasti, osjećao sam da moram reagirati - rekao je Cvitan koji je kazao kako će pozvati 'svakoga tko je potreban za predmet'.

>> Bačić začuđen agresijom iz SDP-a: Ni Plenković, ni Cvitan nisu izašli iz ustavnih ovlasti

>> Na lažnim putnim nalozima potpisi Zelića i Božinovića, tajnica Zeljko u USKOK-u

Komentara 31

MA
Marko1337
16:15 08.03.2017.

Plenković je izvukao Cvitana iz podruma gdje je čuvao partijske kriminalce od ruke pravde. Sada očekujemo da će se ovo džeparenje brzo raščistiti, kada je galvni udbaš na čistini i neće moći više zataškavati i prikrivati kriminalce.

VE
Vecernjak69
16:28 08.03.2017.

Gospodine Cvitane, drzavni odvjetnice tvrdite da u aferi Saucha niti jedna greska nije napravljena, da ali niste mogli pogrijsiti jer niste ni nista ucinili. Bojim se da je na pomolu ogromna santa leda, ovo je samo vrh izronio na povrsinu. Tko ce odgovarati za svoj rad i nerad?

KR
kreso3
16:18 08.03.2017.

Uhh, ...ovo postaje sve napetije moram priznati, ...pogotovo iz razloga što radim na Markovom trgu, dakle u žiži zbivanja, no tu i završavam ovaj svoj komentar! KH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije