Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonija

Crveni križ dosad isplatio 50 milijuna kuna poplavljenima

Gunja
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
07.11.2014.
u 11:40

Druga rata novčane pomoći isplaćuje se osobama na području Vukovarsko-srijemske županije koje imaju prijavljeno prebivalište i boravile su u stambenim objektima za koje je donesena odluka o obnovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Hrvatski Crveni križ, nakon isplaćenog prvog kruga, nastavlja sa isplatom drugog kruga novčane pomoći stanovništvu stradalom u poplavama u svibnju u Republici Hrvatskoj.
U drugom krugu do sada je isplaćeno 15.560.000,00 kuna za 3.890 osoba.

Druga rata novčane pomoći isplaćuje se osobama na području Vukovarsko-srijemske županije koje imaju prijavljeno prebivalište i boravile su u stambenim objektima za koje je donesena odluka o obnovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Broj isplata kontinuirano raste iz dana u dan kako pristižu rješenja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

U prvom krugu isplaćeno je 34.096.000,00 kuna za 8.524 osobe (4.000 kn po osobi), te 266.000,00 kuna za 133 osobe (2.000,00 kn po osobi) koje su u manjem opsegu bile pogođene poplavama. Do promjene isplaćenog iznosa i broja osoba kojima je pomoć isplaćena u prvom krugu došlo je slijedom rješavanja žalbi koje su nakon razmatranja komisije uvažene te je pomoć isplaćena za još 82 osobe.

Sveukupno je Hrvatski Crveni križ do sada isplatio 49.922.000,00 kn novčane pomoći građanima pogođenima poplavama u svibnju.

Po završetku drugog kruga isplata, Glavni odbor donijet će odluku o raspodjeli preostalog novca sakupljenog u Apelu za osobe pogođene poplavama u svibnju u Republici Hrvatskoj. Sav novac sakupljen u Apelu nalazi se na redovnim računima Hrvatskog Crvenog križa.

>> Crveni križ dosad isplatio 46.878.000,00 kn građanima pogođenima poplavama u svibnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije