Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novčana pomoć

Crveni križ dosad isplatio 46.878.000,00 kn građanima pogođenima poplavama u svibnju

Hrvatski Crveni Križ
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
10.10.2014.
u 16:48

- U drugom krugu do sada je isplaćeno 12.844.000,00 kuna za 3 211 osoba- priopćio je Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ (HCK) u petak je u Županji održao sjednicu Glavnog odbora na kojoj se raspravljalo o isplatama novčane pomoći, opsegu pomoći koju su pružili unesrećenima, o troškovima prikupljanja, skladištenja i distribucije humanitarne pomoći te na kojoj je donesena odluka o prihvatljivim troškovima u skladu s praksom Međunarodne federacije Crvenog križa, priopćio je HCK.

Izvijestili su da je HCK dosad ukupno isplatio 46.878.000,00 kn novčane pomoći građanima pogođenima poplavama u svibnju.

- Hrvatski Crveni križ, nakon isplaćenog prvog kruga, kontinuirano nastavlja sa isplatom drugog kruga novčane pomoći stanovništvu stradalom u poplavama u svibnju u Republici Hrvatskoj.

U drugom krugu do sada je isplaćeno 12.844.000,00 kuna za 3 211 osoba. Podsjećamo, temeljem odluke Glavnog odbora, druga rata novčane pomoći isplaćuje se osobama na području Vukovarsko-srijemske županije koje imaju prijavljeno prebivalište i boravile su u stambenim objektima za koje je donesena odluka o obnovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Broj isplata kontinuirano raste iz dana u dan kako pristižu rješenja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Kako smo izvijestili ranije, u prvom krugu isplaćeno je 33.768.000,00 kuna za 8.442 osobe (4.000 kn po osobi), te 266.000,00 kuna za 133 osobe (2.000,00 kn po osobi) koje su u manjem opsegu bile pogođene poplavama- navode u priopćenju.

U nastavku javljaju će po završetku drugog kruga isplata, Glavni odbor donijeti odluku o raspodjeli preostalog novca sakupljenog u Apelu za osobe pogođene poplavama u svibnju u RH. Također dodaju da se sav novac sakupljen u Apelu nalazi na redovnim računima Hrvatskog Crvenog križa te da će finalno izvješće o utrošku prikupljenog novca, podastrijet javnosti po završetku isplata.

>> Crveni križ dobiva aplikaciju baze podataka 'Family Links Answers' 

>> Crveni križ prikuplja donacije i za poplavljene u rujnu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije