Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gorilo i kod biograda

Čak pet kanadera gasilo veliki požar u okolici Zadra, opasnost još nije prošla!

kanaderi
Foto: Filip Brala/PIXSELL
10.07.2015.
u 20:52

Zbog jake bure koja širi požar, ostajemo dežurati noćas - rekao nam je Željko Šoša, prvi zadarski vatrogasac

Čak pet kanadera angažirano je u gašenju velikog požara u blizini Zadra, odnosno u selu Debeljak, gdje je oko 18 sati vatra zahvatila nisko i srednje raslinje i u jednom trenutku ozibljno zaprijetila kućama.

- Odmah po dojavi reagirali su lokalni DVD-ovi i postrojbe iz Zadra pa je na terenu bilo ukupno 30 gasitelja. Stali smo, dakako, prvotno ispred kuća, a i zatražili pomoć jednog kanadera. Potom je on tražio još jednog, a oni još tri kanadera te je oko 20 sati vatra stavljena pod kontrolu. No, zbog jake bure koja širi požar, ostajemo dežurati noćas - rekao nam je Željko Šoša, prvi zadarski vatrogasac, dodajući kako je tijekom petka na zadarskom području evidentirano niz požara u okolici Zadra i Biograda.

Požar je izbio i na biogradskom odlagalištu optada 'Baštiun' što bi moglo imati velike probleme za turizam na tamošnjem području, ukoliko ga vatra ponovno rasplamsa, jer je dim sa deponije posljednjih ljeta vjetar širio u priobalje, a zbog čega su neki turisti i napuštali biogradsko područje. - Trava je suha, a vjetar jak pa širi brzo vatru stoga je i najmanja neopreznost opasna. Apeliram na sve da se ponašaju tako da pridonose sigurnosti svih nas - zaključio je Željko Šoša.

>>Dva kanadera MORH-a gase požar na području Gaćeleza

>>Požar kod Omiša gase i 4 kanadera, prekinut promet Jadranskom magistralom

Komentara 8

Avatar dmitarX
dmitarX
21:55 10.07.2015.

A gledam svaki dan kako ćike bacaju iz jurećih auta...po magistralama, ulicama..

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
21:02 10.07.2015.

vrijeme je kada dolaze autobusi beogradske laste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije