Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslani iz Zemunika

Dva kanadera MORH-a gase požar na području Gaćeleza

požar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
08.07.2015.
u 16:55

Ovo je 45. požar u ovoj godini, u kojima su u gašenju sudjelovale zračne snage iz baze Zemunik

Ministarstvo obrane izvijestilo je da su dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenskih snaga OS RH, 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a iz vojarne Zemunik upućena oko 13 sati u akciju gašenja požara na područje Gaćeleza u Šibensko-kninskoj županiji.

"Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (23. lipnja), zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 9 požara (5 u Zadarskoj, 2 u Splitsko-dalmatinskoj županiji i po jedan u Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

Ovo je 45. požar u ovoj godini, u kojima su u gašenju sudjelovale zračne snage iz baze Zemunik, a od većih požara ističe se požarište Lokva Rogoznica (4. srpnja). To je ujedno i najveći do sada ovogodišnji požar koji su gasile zračne snage sa 4 Canadair CL-415 i na koji su ukupno izbačene 582 vodene bombe, pri čemu je ostvareno 39 sati naleta.

Sveukupno su od 23. lipnja 2015. zračne snage 93. zb HRZ i PZO-a ostvarile oko 740 letova i 62 sata naleta u gašenjima požara, pri čemu je izbačeno više od 4000 tona vode", izvijestili su iz MORH-a.

>>Požar kod Omiša gase i 4 kanadera, prekinut promet Jadranskom magistralom

>>Radnici topili ljepenku na vrhu Inine zgrade pa umalo izazvali pravi požar

Komentara 1

Avatar mrado88
mrado88
17:15 08.07.2015.

Bravo dečki....još da vas adekvatno plate.....to su naši heroji....svaki dan se izlažu opasnosti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije