Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvatili sastanak s ministricom kulture

Braniteljske udruge podnijele novu kaznenu prijavu protiv čelnika HAVC-a

Hrvoje Hribar
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
26.10.2016.
u 13:40

Koordinacija raspolaže s podacima o novim slučajevima protuzakonitih djelovanja HAVC-a, poput dodjele 10,8 milijuna kuna filmu "S one strane" te dodijeljenih 300 tisuća kuna za filmove čiji je redatelj Silvestar Kolbas

Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata podnijela je novu kaznenu prijavu protiv šest vodećih osoba Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) zbog, kako su kazali na konferenciji za tisak u utorak u Zagrebu, počinjenja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Protiv ravnatelja Hrvoja Hribara, člana Upravnog odbora Hrvoja Turkovića, predsjedavajuće Audiovizualnog vijeća Vere Robić Škarice i umjetničkih savjetnika HAVC-a Ane Marije Simić, Teodora Celakovskog i Borisa Poljaka, udruge su podnijele Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu jer su, kako je rečeno, na javnim pozivima ove i prošle godine nositeljima programa s kojima su povezani dodijelili 3,8 milijuna kuna i za taj iznos oštetili državni proračun.  

Uz to, kako je kazala Zorica Gregurić, Koordinacija raspolaže s podacima o novim slučajevima protuzakonitih djelovanja HAVC-a, poput dodjele 10,8 milijuna kuna filmu "S one strane". Režiser Zrinko Ogresta i producent Ivan Maloča članovi su Audiovizualnog vijeća.

Također, dodijeljeno je 300 tisuća kuna za filmove čiji je redatelj ili producent Silvestar Kolbas, također član Audiovizualnog vijeća, ustvrdila je Zorica Gregurić.

Josip Jurčević kazao je da je Koordinacija dobila poziv na sastanak kod ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek, na kojem će je informirati o podacima kojima raspolažu. Kazao je da će prihvatiti poziv jer nema dokaza da se ministrica Obuljen ili netko njoj blizak okoristio situacijom u HAVC-u.

Na pitanje novinara da objasni promjenu retorike prema ministrici Obuljen, Jurčević je kazao da toga nema i da se nisu miješali u mogući izbor novih članova hrvatske Vlade.

>> Braniteljske udruge stale uz Plenkovića: Obuljen je stručna, a Hribar se već ispričao braniteljima

Komentara 50

DU
Deleted user
14:08 26.10.2016.

1945 drugovi bi ovakve probleme i ovakove tipove koji rade protiv države brzo riješili. Drugarica Nina nije dorasla ovome jer je i sama ogrezla svojim svjesnim nečinjenjem a Plenković polako sve više otkriva svoje EU lice,... Sram ih bilo sve troje !!

AN
Antiflašist
14:09 26.10.2016.

Pa druze machak meni je pun kufer tkzv 'hrvatske kulture' koja se svodi na arcenje novaca poreskih obveznika dok nam djeca bjeze u bijeli svijet. U ovakvoj KATASTROFALNOJ situaciji gdje kao narod ubrzano odumiremo a djeca nam bjeze u bijelii svijet, treba ukinuti ministartvo kulture i sva davanja privilegiranim samozvanim umjetnicima a u stvari obicnim parazitima.

Avatar NeNormalan
NeNormalan
14:22 26.10.2016.

Do kada će taj HAVC sisati novac iz proračuna te financirati propagandu protiv Hrvatske i djeliti novac među sobom bez ikakvog osnova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije