Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA ZA KLEVETU

Branimir Glavaš stiže u Osijek kao privatni tužitelj

13.5.2009., Sarajevo - Dolazak Branimira Glavasa na Drzavni sud u pratnji policije i sa lisicama na rukama popratio je velik broj novinara
Foto: zvonimir coric/Vecernji list
30.09.2014.
u 19:22

Prijatelji i simpatizeri, neslužbeno se doznaje, okupit će se pred Općinskim sudom u znak podrške

Branimir Glavaš, utemeljitelj HDSSB-a, preksutra bi se trebao pojaviti pred osječkim Općinskim sudom kao privatni tužitelj. Tamo će se u podne suočiti s aktualnim osječkim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem kojega je ovoga proljeća tužio za klevetu. Glavašu je, naime, zasmetalo što ga je Vrkić početkom godine na izvanredno sazvanoj konferenciji za novinare nazvao ratnim profiterom te poručio kako "zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi".

Dao suglasnost

Ne zna se točno kada bi B. Glavaš iz Mostara u BiH, gdje služi osmogodišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina protiv civila počinjenog u Osijeku 1991. godine, trebao stići u Osijek. Dok bi prema nekima trebao doći već sutra, drugi tvrde da će stići uoči samog ročišta.

– U zatvoru u Osijeku će prespavati – kaže Glavašev odvjetnik Radan Kovač i dodaje kako će njegov klijent platiti i sve troškove.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa još ljetos je primilo zamolnicu Općinskog suda u Osijeku u kojoj je zatražena privremena predaja B. Glavaša. Ona je dalje proslijeđena na adresu Ministarstva pravde BiH. Neslužbeno se doznaje kako je u hrvatsko Ministarstvo stigao pozitivan odgovor kolega iz BiH. Sam B. Glavaš na Facebooku je objavio službeni dokument u kojemu daje suglasnost za svoju "privremenu predaju radi ispitivanja u svojstvu – privatnog tužitelja".

– Dajem bezuvjetnu suglasnost uz obvezan povratak u BiH na daljnje izdržavanje kazne u KPZ-u Mostar nakon završenog ročišta, zakazanog za 2. 10. 2014. Naime, ročište će trajati samo jedan dan, o tome me obavijestio sam sudac gospodin Sajter, putem odvjetnika – stoji u suglasnosti koju je Glavaš još prošloga četvrtka uputio Sudu BiH.

Iz KPZ-a Mostar Glavaš bi, kako neslužbeno doznajemo, u pratnji pravosudne policije BiH trebao biti prepraćen do državne granice u Orašju s Hrvatskom. Tamo bi ga trebala preuzeti hrvatska pravosudna policija koja će ga dovesti do osječkog zatvora. U zatvoru ostaje sve dok ga sudac ne pozove u sudnicu. Po završetku ročišta Glavaš se vraća natrag u KPZ Mostar.

Pripremaju veću sudnicu

Prijatelji i simpatizeri Branimira Glavaša, neslužbeno doznajemo, od Općinskog suda također su zatražili dozvolu za dolazak na ročište. Uvjereni su i da će se pred sudom, u znak podrške, okupiti Glavaševi simpatizeri.

Zbog velikog interesa javnosti na osječkom Općinskom sudu pripremaju veću sudnicu. U njoj bi se na klupi za svjedoke, kako je potvrdio i Glavašev odvjetnik Kovač, trebali naći dr. Vladimir Šišljagić, ali i bivši predsjednik uprave nekadašnje Slavonske Banke Ivan Mihaljević te osječki odvjetnik Željko Švedl.

>> Glavaš će se idući tjedan suočiti s gradonačelnikom Vrkićem?

Komentara 14

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:46 30.09.2014.

A hebate svi na sudu samo Mesic nikad...

NI
nibunika
22:51 30.09.2014.

Do 2005. godine čelnici HDSSB-a , od Glavaša, Burića, Šišljagića i dr. bili su glavni HDZ-ovci koji su vedrili i oblačili po osječko-baranjskoj županiji. Zahvaljujući njihovoj politici, posebno kadrovskoj, uništene su mnoge tvornice i radna mjesta u Osijeku i Slavoniji i Baranji, a mnogi radnici ostali su bez posla. Uz to, nadam se da će šef HDSSB-a Glavaš objasniti kako se je "po zakonu" domogao većeg broja stanova, poslovnih prostora, vikendica i drugih nekretnina.

BR
brodludjaka
23:09 30.09.2014.

Hrvatsko sudstvo je i dalje samo jedna farsa i jedna sramota za poštenog hrvatskog radnika i građanina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije