Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sudu u Osijeku

Glavaš će se idući tjedan suočiti s gradonačelnikom Vrkićem?

Branimir Glavaš
Foto: Anto Magzan/Pixsell
26.09.2014.
u 11:15

– Samo ga bolest može spriječiti. Branimir Glavaš već je Ministarstvu pravde BiH dao svoj pristanak da ga mogu prevesti u Osijek – rekao je Glavašev odvjetnik Radan Kovač

Branimir Glavaš, utemeljitelj HDSSB-a, idući tjedan mogao bi doći u Osijek gdje bi se na Općinskom sudu suočio s aktualnim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem. Na ročištu zakazanom za 2. listopada u podne kod suca Ivana Sajtera trebao bi se pojaviti kao privatni tužitelj.

– Samo ga bolest može spriječiti. Branimir Glavaš već je Ministarstvu pravde BiH dao svoj pristanak da ga mogu prevesti u Osijek - rekao je Glavašev odvjetnik Radan Kovač.

Glavaš je protiv Vrkića ovoga proljeća podnio privatnu tužbu zbog klevete. Zasmetalo ga je što ga je osječki gradonačelnik početkom godine na izvanredno sazvanoj konferenciji za novinare nazvao ratnim profiterom te poručio kako “zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi”.

Glavaš trenutačno izdržava osmogodišnju kaznu zatvora u Mostaru u BiH zbog ratnog zločina protiv civila počinjenu u Osijeku. U hrvatskom Ministarstvu pravosuđa su potvrdili kako su ljetos zaprimili zamolnicu osječkog Općinskog suda u kojoj je zatražena privremena predaja B. Glavaša. Zamolnica je, pak, proslijeđena dalje, na adresu Ministarstva pravde BiH, ali od njih još nisu dobili odgovor. Uvjeti privremene predaje regulirani su, poručili su, Sporazumom o pravnoj pomoći u građanskim stvarima između Hrvatske i BiH. Sama organizacija u nadležnosti je MUP-a, a svaka država snosi troškove predaje nastale na njenom državnom području.

Kako je već istaknuto na prvom ročištu, Glavaš je spreman i osobno podmiriti sve troškove prijevoza, dnevnica kao i prijevoza za zaposlenike. Na osječkom Općinskom sudu zbog velikog interesa javnosti za novo ročište na kojem bi se trebali suočiti Vrkić i Glavaš, priprema se i veća sudnica. Uz dr. Vladimira Šišljagića, na klupi za svjedoke, neslužbeno smo doznali, trebali bi se pojaviti i Ivan Mihaljević, nekadašnji predsjednik Uprave Slavonske banke te Željko Švedl, nekadašnji voditelj regionalnog ureda Hrvatskog fonda za privatizaciju i Ureda za pretvorbu državnog vlasništva.

>> Vulin: Ni Glavaš ni itko drugi neće upravljati mnome

Komentara 13

DU
Deleted user
08:57 27.09.2014.

za ratni i poratni zlocin taj ne bi smio iz tamnice do smrti,...

Avatar elsaleebro
elsaleebro
17:22 26.09.2014.

E digo mi se tlak danas,sjećanja navrla,i ona terija o povratku zločinca na mjesto zloćina se potvrdila....hvala Vam svima koji se bojite i lajkati,hvala Vam svima koji ovo trpite 23 godine,hvala Vam svima koji ste zasrali sve ono za kojekoje su toliki poginili,kojima je život preokrenut naopako,hvala Vam što ste nam uništili i Jugoslaviju i Hrvatsku,za vaših par 1000 eu,serem Vam se na posao

OB
Objektivno...
14:38 26.09.2014.

Otac ovog prvostupanjskog suca je sudac drugostupanjskog žalbenog Kž vijeća. Samo toliko ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije