Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

Za nas postoje samo dvije mogućnosti: ili Vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori

Božo Petrov
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/11
15.06.2016.
u 17:08

Vlada je prije priopćila da će u 16.30 izvanrednu konferenciju za medije održati prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko

Nakon što je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko odstupio sa svoje funkcije konferenciju za medije održao je i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Petrov je na konferenciji naglasio da za Most postoje samo dvije opcije da se riješi aktualna politička situacija.  – Samo su dvije mogućnosti da se riješi ova kriza. Ili opoziv opoziva premijera Oreškovića ili novi izbori. Ako se ide na nove izbore, to će trajati najmanje tri mjeseca. Ako se odluči dati šansa Vladi, možemo početi raditi već danas – kazao je Petrov

Upitan je li spreman dati svoju ostavku koju je zatražio Tomislav Karamarko, Petrov je odgovorio da je spreman podnijeti tu žrtvu za stabilnost države.

– Spreman sam dati ostavku ako će to tražiti HDZ i ako gospodin Orešković ostane premijer. Od samog početka govorim da sam spreman dati ostavku iako ja na sebi ne vidim nikakve krivice. Nama nije stalo do fotelja, meni je sasvim svejedno sjedim li u Vladi, Saboru,  jesam li na mjestu gradonačelnika ili, još bolje, liječnik u bolnici – rekao je čelnik Mosta. 

Dodao je i da je Most od početka upozoravao kako samo jedna osoba uteg Vlade. – Mi smo na početku dokazali kako znamo razlikovati individualnu odgovornost od stranke. Problem su određeni pojedinci. Danas pred tim ljudima stoji odgovornost, oni su ti koji trebaju odlučiti hoće li ova Vlada konačno dobiti pravu priliku ili će se dogoditi da idemo na nove izbore – smatra Petrov. 

Šef Mosta otkrio je i da će Most u iduća 24 sata donijeti odluku hoće li potpisati zahtjev za raspuštanje Sabora te da je svih 12 Mostovih zastupnika definiralo svoje potpise. – Odlučit će Nacionalno vijeće. Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebacivanjima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici Mosta danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili – najavio je Božo Petrov. 

Vlada je ranije priopćila da će u 16.30 izvanrednu konferenciju za medije održati prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici utvrdilo da je Karamarko iznošenjem osobnih stavova i prijedloga za povlačenje iz arbitraže bio u sukobu interesa.

– Zbog osobnih i poslovnih odnosa s Petrovićem, Karamarko se nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost i u situaciji mogućeg sukoba interesa zbog koje ne može sudjelovati u donošenju odluka o arbitraži i Ini – rekla je predsjednica povjerenstva Dalija Orešković.

>> Milanović: Sutra ćemo glasati za opoziv Vlade ako ta odluka bude u Saboru. Naš cilj su novi izbori

Komentara 97

Avatar Tigar63
Tigar63
15:23 15.06.2016.

Božo od sutra se možeš potpuno posvetiti kumpirima , lubenicama i kupusu .Vladu zaboravi dok si živ, vrati se u Metković jer nam u Zagrebu zagađuješ zrak.

KO
kompakt
15:27 15.06.2016.

E božo božo šta ti imaš za reći pametniji si kad šutiš.

KO
kompakt
17:19 15.06.2016.

Božo traži posao na berbi mandarina.nisi zakasnio za ovu sezonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije