Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatiastočar

Bobetić: Meso u Hrvatskoj je kvalitetno, sirovine su ispravne

bobetic
Davor Višnjić/Pixsell
11.09.2010.
u 18:07

- Nakon višednevne hajke, mesnoj industriji potrošnja je naglo pala, oko 7 posto, pričinjene su joj višemilijunske štete i narušen ugled, tvrdi Bobetić.

U Hrvatskoj je meso kvalitetno! Mesna industrija radi po najvišim standardima koristeći se u proizvodnji višestruko provjeravanim i zdravstveno ispravnim kvalitetnim sirovinama, kako domaćim, tako i uvoznim – kazao je Branko Bobetić, direktor interesnog udruženja mesne industrije Croatiastočar, demantirajući pojedine medije koji kažu da je u nas meso higijenski neispravno i upitne kvalitete te da mesna industrija “truje” potrošače.

Neistinitim i neargumentiranim navodima među potrošače se uvodi nemir i zabluda. Nakon višednevne hajke, mesnoj industriji potrošnja je naglo pala, oko 7 posto, pričinjene su joj višemilijunske štete i narušen ugled, tvrdi Bobetić ističući da nikome u mesnoj industriji nije cilj da se nepravilnosti guraju pod tepih, već da se kazne krivci, ako ih ima. Sigurno je i da treba upozoravati na to, no anonimnim se pričama i paušalnim ocjenama baca sumnja na sve. Tražit će i sudsku zaštitu.

Na upit zašto sami ne prozovu one zbog kojih svi trpe štete, Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu pri HGK, kazala je da se ni HGK, ni Croatiastočar, ni mesna industrija ne trebaju baviti istragama. Točno se zna što je čija dužnost od proizvođača do sanitarne, veterinarske, carinske kontrole ili Državnog inspektorata. Hrvatska mesna industrija je, tvrdi ona, vodeća industrija u RH koja zapošljava 12.000 radnika i ima ukupni prihod 10-ak milijardi kuna.

S velikim brojem proizvoda ostvaruje i pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu, a oni, tvrdi, nisu samo po EU standardima nego i američkim, kanadskim ili NATO-ovim. Iako ne proizvodimo dovoljno vlastita mesa, Bobetić ističe da renomirane mesne kompanije neće uvesti smrznuto meso starije od 2-3 mjeseca, a kamoli 10 godina. No, na žalost, nigdje ne piše da je meso koje je starije manje vrijedno.

Komentara 112

MR
mravac
19:35 11.09.2010.

Oni ne jedu to meso Ni Gavrilović kao ni Kerum ili Todorić a prodaju pravo smeće sa ostalim mešetarima i švercerima. A Hrvatsko meso je ispravno ali nije to šta uvoze,smeće staro i po 10 godina.

CU
cunt
19:36 11.09.2010.

Bobetić: Meso u Hrvatskoj je kvalitetno, sirovine su ispravne da,,,,,,i Jugoslavia je bila fina i pravna država

BK
bez_komentara_2
19:10 11.09.2010.

Od 1000 svinjokolja,na svakoj nešto pojedeš i NIKAD SE NISAM ZARAZIO!!! Po ovim tekstovima se vidi što smo jeli,a tvrdili su da je meso sa sela rizično i da treba zabraniti svinjokolje,zbog zdravlja??? Da,baš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije