Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Studenti Hrvatskih studija sutra izglasavaju blokadu nastave: 'I profesori spremni na štrajk'

Hrvatski studiji
Foto: Marko Prpić/Pixell
19.03.2017.
u 22:15

Na sastanku sindikalne podružnice HS-a, profesori četiriju odjela HS-a također su izrazili spremnost na trajk, sa zahtjevima sličnim studentskima

Sutra se u 10.45 sati na parkiralištu iza glavne zgrade Hrvatskih studija održava 1. Studentski sabor koji organizira inicijativa "Studenti govore". 

Na Studentskom saboru izglasat će se blokada nastave na Hrvatskim studijima kao reakcija na ukidanje kvota za studij filozofije na Senatu 14. ožujka 2017. 

Studenti se okupljaju u što većem broju kako bi raspravili trenutačnu situaciju na Hrvatskim studijima. Budući da se djelovanje u institucionalnim okvirima pokazalo neučinkovitim, inicijativa "Studenti govore" traži podršku za blokadu nastave, kažu organizatori.

– Ako se blokada izglasa, odmah krećemo u realizaciju – poručuju.

– Studentski sabor otvoren je za sve zainteresirane koji imaju pravo sudjelovanja u raspravi, donošenju i izvršavanju donesenih odluka, kažu organizatori. 

Na sastanku sindikalne podružnice HS-a, profesori četiriju odjela HS-a također su izrazili spremnost na trajk, sa zahtjevima sličnim studentskima.

"Neka blokada festivala bude ljubav prema filozofiji i znanosti", ističe jedna od studentica Hrvatskih studija. 

>>Studenti poručuju: Ako se svi na to odluče, idemo u prosvjed!

Komentara 15

MO
mobitel20
00:48 20.03.2017.

Neka fino sami financiraju svoje "autonomne", "postjugoslavenske" studije...Krasno li je autonomno uzimati nas zajednicki novac i raditi kako im se prohtije...Ideje njihove, benzin nas ! I ne odnosi se samo na njih...nego na mnoge "sisace" koji na svaku kritiku svogaa (loseg) rada odmah zakukumacu "politika", "autonomija"...Ako narod placa, narodu polagajte racun ! Ako placa Soros ili netko drugi, autonomizirajte do mile volje dok ne krsite zakone RH.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:33 19.03.2017.

odlicno...znaju se reprekusije za ucenike koji bojkotiraju nastavu, i to ce samo smanjiti broj ljudi na burzi s diplomama za koje radno mjesto u HR ne postoji.

FI
Fisherman
23:22 19.03.2017.

Treba ukinuti besplatno visoko skolstvo.Kad plate nece im padati na pamet da strajkaju....a i kad odu van manje ce boljeti nas koji im sada placamo njihovu besplatnu skolarinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije