Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Od sljedeće akademske godine nema upisa na filozofiju na Hrvatskim studijima

Hrvatski studiji
Foto: Marko Prpić/Pixsell
14.03.2017.
u 18:27

Tu je odluku donio rektorski kolegij, no ona je u suprotnosti s odlukom nastavnog vijeća HS-a

U akademskoj godini 2017./2018. studenti više neće moći upisati dvopredmetni studij filozofije na Hrvatskim studijima.

Odluka je to rektorskog kolegija Sveučilišta u Zagrebu održanog danas kada su utvrđene upisne kvote za preddiplomske te integrirane preddiplomske i diplomske studije na sastavnicama.

Prema upisnim kvotama, na studiju filozofije Hrvatskih studija predvidjeli su doslovno 0 studenata. No takav je prijedlog, upozorili su brojni studenti, ali i profesori, u suprotnosti sa Znanstveno-nastavnim vijećem Hrvatskih studija, koje je predvidjelo 15 upisnih mjesta za preddiplomski studij filozofije.

Profesori sa spomenutog studija već su upozoravali da su nametnutom upravom Hrvatskim studijima posve isključeni iz svih tijela, pa sve odluke doznaju u posljednji trenutak.

No kažu, sada se dogodilo ono što baš nitko nije očekivao i što se uostalom nije dogodilo nikada – da se ovakvom odlukom Rektorski kolegij umiješao u odluku sastavnice.

Prema propisanim upisnim kvotama, na fakultetima je za redovne studente osigurano 10.870 mjesta, 1370 mjesta za izvanredne te 423 mjesta za studente strane državljane koji žive u zemljama izvan Europske unije.

>> Uzalud im prosvjed, Hrvatski studiji ipak su postali odjel

>> Studenti Hrvatskih studija prosvjeduju pred Rektoratom: 'Damire, ne unosi nemire'

Komentara 30

MO
mobitel20
19:08 14.03.2017.

"Hrvatska" filozofija najcesce promice sorosoidnu ideologiju ponizavajuci stvarnu znanost. Tako su preuzeli i Hrvatske Studije...ustanovu casnog imena, ali suprotnog znacenja. Nazalost i Filozofski je to sto jest...sramota hrvatske drzave. Filozofski koji "filozofira" protiv srzi hrvatskog nacionalnog bica. Ovo je argumentirano misljenje, vjerujem da necete izbrisati.

TR
Trnjanec
19:07 14.03.2017.

Znači, 15 "fakultetski obrazovanih", ali potpuno nezaposlivih, manje na burzi. Pa nije loše.

Avatar navijač
navijač
20:16 14.03.2017.

To je trebalo ukinuti još odavno, jer bez one nesretne tvorevine jugoslavije gubi svoj smisao , s obzirom na to šta se tamo uči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije