Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NEĆE U ZATVOR

Umjesto branitelja htio zaposliti svog kandidata, osuđen na 10 mjeseci zatvora

hep, milanović
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
23.03.2017.
u 15:09

Martinek je, prema tvrdnjama iz Uskokove optužnice - "zatražio da se zaposli osobu koju je on predložio"

Ivica Martinek, bivši direktor HEP Toplinarstva, kojeg je USKOK teretio za trgovanje utjecajem jer je od člana komisije za zapošljavanje tražio da se umjesto branitelja koji je imao prednost pri zapošljavanju, zaposli  njegov kandidat na optužnom vijeću na zagrebačkom Županijskom sudu priznao je  krivnju te se nagodio s USKOK-om.

Osuđen je na 10 mjeseci zatvora, a kazna mu se mijenja radom za opće dobro.

Prema optužnici Martinek se teretio da je, nakon što je 10. listopada 2016. objavljen oglas za jedno radno mjesto, radio pritisak  na Marija Marjanovića,  svog podređenog, ujedno člana Komisije za zapošljavanje. 

Tražio ga je da zaposli njegovog kandidata, a u tome je ustrajao čak i kada je upozoren da bi to bilo nezakonito jer prednost pri zapošljavanju imaju nezaposleni hrvatski branitelji.   Nadalje, tužiteljstvo tvrdi da je Martinek tražio da se za njegovog kandidata prirede odgovori i pitanja kako bi bio u prednosti, a nakon što je  Marjanović odbio ispuniti  Martinekov zahtjev on je lažno tvrdio da se njegov kandidat mora zaposliti jer je riječ o nećaku predsjednika uprave HEP-a. 

Cijela priča  dospjela je u medije lani u prosincu, a tada je objavljena i snimka razgovora u kojoj Martinek od  Marjanovića, direktora Pogona posebne toplane nagovara da zaposli  Martinekovog kandidata, a ovaj to odbija. Nakon što je cijela stvar iscurila u medije, Martinek je podnio ostavku

>>HEP opovrgnuo glasine: Nije istina da ne želimo potpisati ugovor s Inom

>>Marić: Odluku o Ini i HEP-u donijet ćemo do 1. travnja

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nevjerujženikojalaže
16:53 23.03.2017.

za preko 10 mil. kn se guli krompir a za ovako nešto ni salata vode ne vidi prije objeda. naravno, svi smo pred ustavom i kaznenim zakonom jednaki !

DO
doktorica
18:27 23.03.2017.

pa svi direktori to rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije