Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA VLADE

Marić: Odluku o Ini i HEP-u donijet ćemo do 1. travnja

Zdravko Marić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
22.03.2017.
u 13:39

– Izračune i realizacije iz HEP-a treba uzeti u obzir, malo smo požurili s tim ocjenama. Dajte nam još nekoliko dana – kazao je Marić

Ministar financija Zdravko Marić, nakon sastanka užeg kabineta Vlade, kazao je kako će Vlada odluku o Ini i HEP-u donijeti do 1. travnja.

– Reći ću da će do 1. travnja ta problematika biti razriješena. Nema tu nikakve kolizije, riječ je o odluci koja će biti realizirana do 1. travnja i tada će se sve znati. Sve u okviru propisa i akata – rekao je Marić.

Na pitanje je li riječ o štetnom ugovoru, odvratio je kako je to sasvim drugo pitanje i dodao:

– Izračune i realizacije iz HEP-a treba uzeti u obzir, malo smo i požurili s tim ocjenama. Dajte nam još nekoliko dana. 

Novinare je zanimalo i ima li novih informacija u vezi s Agrokorom.

– Agrokor ima implikacije na hrvatsko gospodarstvo i društvo, a o tome vodi brigu Vlada, čiji sam i ja član. Ono što je sigurno jest da ja u tome neću nikome stvarati teret – rekao je Marić.

Kako prenosi N1, ministar je objasnio što se događa s pripremom zakona o otpisu dugova blokiranima.

– Na upit što se novo radi i sprema, odgovor je da je i to jedna od stvari. To je i dio programa Vlade, u kojem smo naveli da ćemo se baviti problematikom blokiranih i pokušati naći sustavno rješenje. U Ministarstvu financija ranije smo pokazali da ćemo se sljedećih nekoliko mjeseci baviti poreznom reformom. Možete računati da ćemo uključiti i struku i sve raspoložive resurse za sustavno rješenje i ove problematike. Tu ima različitih elemenata. Rješavanje dugova nije jednostavno, država je tu jedan manji dio. Zagovarat ćemo sustavno rješenje, sigurno ćemo na tom poslu raditi po sličnom načelu kao i za poreznu reformu, gdje ćemo oformiti posebno tijelo koje će iznaći sustavno rješenje – objašnjava Marić.

– Od 328 tisuća blokiranih, 91 tisuća je blokirana zbog dugova do razine prosječne plaće. U blokadi duljoj od godine dana je 55 tisuća, a to treba posebno analizirati. Ima jako mnogo posla, molim vas za razumijevanje. Vučem paralelu s poreznom reformom, ne želimo ad hoc rješenja, nego naći pravo rješenje. Sigurno ćemo i struku i one koji mogu nešto pomoći pitati za mišljenje. 

>> Zdravko Marić: Ne želim biti uteg svojoj vladi u slučaju Agrokor

>> Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana

Ključne riječi

Komentara 4

RI
rikavac
14:06 22.03.2017.

Ako budes odlucivao kao sto di u Agrokoru tesko nama.

PR
propalismoFranjoskroz
14:44 22.03.2017.

Jos godina, godina i pol maksimalno i Hrvatska ce biti u istoj poziciji kao agrokor

OB
ObrenM
16:30 22.03.2017.

Otkad je tatek u problemu ,sincic je naglo ostario i lice mu je zabrinuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije